logo
23/04
22/04
2 ...

Кредобанк завершив передачу допомоги лікарням Львівщини у боротьбі з коронавірусом

05-06-2020 15:03566

Кредобанк завершив передачу допомоги лікарням Львівщини у боротьбі з коронавірусом

Кредобанк завершив передачу благодійної допомоги медичним закладам у боротьбі з епідемією коронавірусу COVID-19 у рамках ініціативи «З добрим серцем». Під час реалізації ініціативи лікарні Львівської області отримали медичне обладнання та засоби індивідуального захисту для персоналу на загальну суму 3 мільйони гривень.

Про це повідомляє пресслужба АТ «Кредобанк».

Кредобанк вирішив виділити 3 мільйони гривень на допомогу медичним закладам Львівщини, що лікують хворих на коронавірус COVID-19, у квітні 2020 року – замість святкування в травні 30-річчя діяльності банку. З них 2 мільйони гривень було призначено на придбання медобладнання для Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні та 8-ї міської клінічної лікарні м. Львова, а ще 1 мільйон виділено на закупівлю захисного спорядження, засобів індивідуального захисту та дезінфекційного обладнання для лікарень Львівської області, визначених Міністерством охорони здоров’я та Національною службою здоров’я України для госпіталізації пацієнтів з COVID-19.

Закупівля допомоги здійснювалася за прямими угодами за заявками лікарень протягом квітня-червня. Допомогу від Кредобанку отримали:

  • Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня –  7 спеціалізованих ліжок для інтенсивної терапії Stigelmeyer Evario;
  • 8-ма міська клінічна лікарня м. Львова - ультразвуковий діагностичний сканер експертного класу Samsung HM70А.
  • Львівський обласний госпіталь інвалідів війн та репресованих ім. Ю. Липи (м. Винники) – 80 одноразових та 80 багаторазових костюмів біологічного захисту;
  • Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр (Центр легеневого здоров’я) – дезинфекційні засоби, антисептичні серветки, тримачі та візки для збору медичного сміття, паперові рушники;
  • Кам’янка-Бузька центральна районна лікарня – 213 костюмів біозахисту з халатами та 131 комплект одноразових медичних постілей;
  • Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охматдит» – 250 багаторазових високих бахіл, 100 комбінезонів високої щільності, 2 ультрафіолетових рециркулятори та 15 бактерицидних ламп;
  • Стрийська центральна міська лікарня – 111 багаторазових комбінезонів біологічного захисту з бахілами;
  • Рудківська міська клінічна лікарня – 111 багаторазових комбінезонів біологічного захисту з бахілами;
  • Яворівська центральна районна лікарня – 31 компресійний медичний джгут для забору крові, 8 пульсоксиметрів, спірометр та 60 одноразових мундштуків до нього, 11 безконтактних термометрів, 6 автоматичних тонометрів, електрокардіограф та 4 протипролежневих матраци;
  • Сокальська центральна районна лікарня – 2 медичних кисневих концентратори;
  • Стебницька міська лікарня – 200 костюмів біологічного захисту багаторазового використання.

Окрім того, за рахунок коштів, заощаджених завдяки звільненню від податку на додану вартість придбаного медичного обладнання, банком було надано додаткову допомогу:

  • Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні – 50 бактерицидних опромінювачів;
  • 8-й міській клінічній лікарні м.Львова – 800 захисних респіраторів класу FFP3.

«Радий повідомити вам, що Кредобанк виконав своє добровільне зобов’язання та передав допомогу спеціалізованим лікарням Львівської області, що приймають та лікують хворих на COVID-19», у запланованому обсязі. Наша цьогорічна ініціатива «З добрим серцем» охопила 11 лікарень, які отримали саме ті пристрої, матеріали та захисні засоби, які найбільше потрібні на першій лінії боротьби з небезпечною хворобою. Ми зробили свій вклад у протидію коронавірусу, бо тільки разом, відповідально та свідомо зможемо впоратися з непростим випробуванням, яке випало на долю всього світу та всіх нас у 2020 році», – говорить голова правління АТ «Кредобанк» Єжи Яцек Шугаєв.

Ініціатива допомоги медичним закладам «З добрим серцем», започаткована у 2018 році, стала одним із найбільших напрямків соціально відповідальної діяльності Кредобанку. Так, у грудні 2018 року банк подарував апарат штучної вентиляції легень Hamilton C1, електрокардіограф та інфузійний дозатор Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит», а у грудні 2019 року – інкубатор для новонароджених Air Incu I японської ATOM Medical Corporation та два монітори пацієнта uMEC 12 пологовому клінічному будинку №1 м. Львова. Загальна вартість наданого в рамках ініціативи у 2018-2020 роках обладнання та засобів дезінфекції та захисту – майже 4,54 мільйона гривень. 

Довідка:

АТ «Кредобанк» заснований у Львові у 1990 році, віднесений Національним банком України до системно важливих банків та входить до фінансової групи PKO Bank Polski – найбільшої фінансової інституції Польщі та однієї з найбільших фінансових груп Центрально-Східної Європи. Домінуючий підрозділ групи – найбільший банк Польщі PKO Bank Polski зі 100-літньою історією, найстійкіший з 48 банків Європи за результатами стрес-тестів Європейської адміністрації банківського нагляду (листопад 2018 р.).

Кредобанк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу України. Банк активно кредитує роздрібних клієнтів та малий і середній бізнес, пропонуючи низку спеціальних програм із мінімальними відсотками. Банк має кредитний рейтинг за національною шкалою на найвищому рівні uaAAA зі стабільним прогнозом та короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1 від агентств «Стандарт-Рейтинг» та «Експерт-Рейтинг». 

Leopolis.news