logo
24/04
23/04
22/04
19/04
2 ...

У Франковому виші провели конференцію «Реалії, проблеми та перспективи розвитку географії в Україні»

05-06-2020 18:241023

У Франковому виші провели конференцію «Реалії, проблеми та перспективи розвитку географії в Україні»

3 червня 2020 року на географічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася ХХІ студентська наукова конференція «Реалії, проблеми та перспективи розвитку географії в Україні».

Захід провели у дистанційному форматі за допомогою платформи «MicrosoftTeams», інформує пресцентр університету.

Учасників конференції привітали декан географічного факультету Володимир Біланюк, завідувач кафедри соціальної та економічної географії, професор Олег Шаблій та завідувач кафедри конструктивної географії і картографії Євген Іванов. Вони наголосили на актуальності проведення наукового форуму, зауважили, що усі доповіді цього року є особливо ґрунтовними і якісними та побажали студентам успіхів, натхнення і плідних наукових дискусій.

Вже традиційно студентська конференція охопила цілий спектр як широких галузей знань, так і вузьких тем для наукових досліджень. Свої напрацювання продемонстрували понад 30 студентів географічного факультету. Майбутні фахівці представили доповіді з гідрології, ґрунтознавства, кліматології, екології, демографії та багатьох інших сфер. Варто зазначити, що студенти обрали для дослідження і Львівщину, й інші регіони України. Так, до участі у конференції надійшли роботи, що стосуються ландшафтно-гідрологічного аналізу Жовкви, проблем моніторингу якості води в у Кривому Розі, екологічної мережі природно-заповідного фонду Тлумацького району Івано-Франківської області тощо.

Чимало студентів у своїй презентаціях зробили власні прогнози розвитку туризму та безпосередньо сфери обслуговування як в Україні, так і за її межами. Прозвучали доповіді на теми: «Проблеми та перспективи інклюзивного туризму», «Децентралізація та особливості розвитку туризму в об’єднаних територіальних громадах», «Сучасний стан та перспективи розвитку туризму у Республіці Болгарія», «Особливості використання індивідуальних закладів розміщення в обслуговуванні туристів міста Львова» тощо.

Також молоді науковці не оминули увагою і найактуальніші питання, описавши перспективи розвитку двосторонніх відносин у сфері туризму між Китаєм та Україною після пандемії коронавірусу. До слова, за результатами конференції буде видано збірник матеріалів, в який увійдуть доповіді усіх учасників.

Leopolis.news