logo
28/03
27/03
2 ...

Facebook буде позначати сторінки державних ЗМІ

05-06-2020 19:34613

Facebook буде позначати сторінки державних ЗМІ
Фото: ABSBridge

Facebook оголосив, що буде позначати сторінки й акаунти державних медіа у соцмережі, а також протягом літа заблокує показ їхньої реклами для користувачів зі США.

При цьому американських державних медіа ці нововведення не торкнуться, бо ті, на думку соцмережі, й так ведуть незалежну редакційну політику, повідомляє Громадське.

Одними з перших позначать сторінки й акаунти російського Sputnik, іранського Press TV й китайського агентства «Сіньхуа», повідомляє Reuters із посиланням на наданий Facebook перелік ЗМІ.

Загалом на початку позначки про перебування медіа у власності держави з’являться на 200 сторінках і акаунтах Facebook.

В інтерв’ю Reuters керівник відділу кібербезпеки соцмережі Натаніель Ґляйхер уточнив, що соцмережа не буде позначати ЗМІ, які перебувають у власності окремих політиків чи партій, оскільки це може «вийти за межі, які й без того є непевними».

Facebook не перший запроваджує спеціальне маркування для медіа, що контролюються державами. Ще з 2018 року YouTube запровадив схожу позначку для ЗМІ, що повністю або частково фінансуються державами. Втім, за словами критиків, йому не завжди вдалося виокремити деякі медіа, які контролюються урядами.

 Leopolis.news