logo
19/04
18/04
17/04
15/04
14/04
13/04
2 ...

Коронавірус у світі: понад 3 млн людей одужали від хвороби

06-06-2020 15:411216

Коронавірус у світі: понад 3 млн людей одужали від хвороби
Фото: ілюстративне

3 мільйони 300 тисяч людей в світі одужали від коронавірусу.

 

Про це інформує сайт Worldometers.info, пише 5ua.

Досі хворіють 3,1 млн людей. Загалом від початку пандемії заразилися 6 млн 850 тис. осіб. Кількість летальних випадків досягла позначки у 400 тисяч. Найбільше серед громадян Сполучених Штатів, а також Бразилії, Іспанії, Італії та Великої Британії.

Лідером антирейтингу за темпами поширення коронавірусу залишаються США. У країні майже два мільйони недужих. Понад 600 тис. інфікованих у Бразилії. У Росії – 450 тис. хворих. В Іспанії, Великій Британії, Індії та Італії – понад 200 тис. заражених коронавірусом.

Водночас масковий режим поступово послаблюють у світі. Зокрема, у Польщі минулого тижня дозволили не носити маски у громадських місцях.

Але у Всесвітній організації охорони здоров'я переконані, що маски потрібні. Їх слід використовувати у всіх місцях, де багато людей. Передусім у лікарнях. Якщо ж поруч нікого немає – захист не потрібний. Окрім того, у ВООЗ пояснюють: у громадських місцях варто використовувати не лише маски, а й рукавички та антисептики.

«У місцях, де є найбільша ймовірність зараження на коронавірус, ВООЗ радить вам вдягати маски. Це насамперед стосується медичних закладів та лікарів. Але не лише тих, хто працює із пацієнтами, недужими на коронавірус. У будь-якому медичному закладі. Ми також рекомендуємо носити маски людям, старшим 60-ти років. Вони більш вразливі до вірусів. Не варто про них забувати і у ситуаціях, де неможливо дотримуватися соціальної дистанції. Тому ВООЗ закликає вас носити захисні маски у магазинах, громадському транспорті чи інших загальних місцях», – заявив Тедрос Адханом Ґебреєсус, голова ВООЗ.

Leopolis.news