logo
19/04
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

Стартував всеукраїнський проєкт «Арттекстиль. Інтеграція мистецтв»

15-06-2020 14:01977

Стартував всеукраїнський проєкт «Арттекстиль. Інтеграція мистецтв»
Фото: соцмережі

Львівська обласна організація Національної спілки художників України розпочинає реалізацію проєкту «Арттекстиль. Інтеграція мистецтв» за підтримки Українського культурного фонду. Львівський Палац мистецтв виступає партнером проєкту.

Про це повідомляють організатори.

Мета проєкту – сприяти популяризації інноваційного текстильного мистецтва України та визначити його місце в національній та європейській художній культурі через представлення та промоцію широкого теоретичного та практичного матеріалу. 

В рамках проєкту буде підготовано всеукраїнську художню онлайн-виставку інноваційного арттекстилю, у якій візьмуть участь професійні художники з різних регіонів України. 

Юрій Візняк, генеральний директор Львівського Палацу мистецтв. «Ми завжди підтримуємо мистецькі починання наших партнерів – ЛОО НСХУ. Тішимося, що Спілка художників отримала підтримку УКФ на реалізацію такого важливого сучасного проєкту. Звичайно, шкода що через карантин ми не можемо провести повноцінну виставку в залах ЛПМ, однак прикладемо усі зусилля для того, щоб онлайн популяризувати творчість художників з різних куточків України. Сподіваємось, що згодом митці, все ж, зможуть презентувати свої авторські твори в рамках інших ініціатив у Львівському Палаці мистецтв»

Олег Микита, голова ЛООНСХУ. «Важливим завданням Спілки художників є підтримка митців у такий складний час, коли вони не можуть виставлятися в реальності. Ми тішимося, що маємо таку нагоду реалізувати проєкт «Арттекстиль. Інтеграція мистецтв» саме зараз, і дякуємо УКФ, що допомагає нам це робити. Бажаємо усім наснаги та натхнення в реалізації проєкту».

Ольга Луковська, керівниця проєкту. «Цей проєкт дасть можливість з’ясувати особливості розвитку інноваційного арттекстилю початку ХХІ ст. та простежити вплив різних видів сучасного мистецтва на його художньо-стильову структуру. Сьогодні в арттекстилі відбуваються концептуальні метаморфози, відчутний його інтеграційний зв’язок з іншими мистецькими видами, зокрема, графікою, живописом, комп’ютерними технологіями тощо. Як результат постають оригінальні за стилістикою, видовим спрямуванням та образним вирішенням композиції. Впевнена, проєкт буде успішним». 

Окрім онлайн-виставки, промоція такого оригінального мистецького напрямку, як інноваційний арттекстиль, буде здійснюватися за допомогою тематичного веб-сайту, а також через друк каталогу робіт 50 переможців конкурсу, аудіо-гіду про кращі 15 робіт на платформі izi.travel та проморолику проєкту.

Проєкт триватиме з 1 червня до 30 жовтня 2020 року.

Leopolis.news