logo
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
2 ...

Верховна Рада прийняла закон, який надає правовий статус людям без громадянства

16-06-2020 16:081004

Верховна Рада прийняла закон, який надає правовий статус людям без громадянства
Фото: lb.ua

Наразі в Україні налічується від 40 до 80 тисяч осіб без громадянства.

Верховна Рада України 16 червня остаточно ухвалила законопроєкт щодо визнання людей особами без громадянства в Україні.

У законі удосконалюється визначення терміну «особа без громадянства», що узгоджується із терміном «апатрид», повідомляє ТСН.

Законопроєкт підтримав 331 народний депутат. Ця процедура дасть можливість таким особам законно перебувати на території України. Апатриди зможуть отримати документ, що засвідчує їх особу та підтверджує законність проживання в Україні - посвідка на проживання і посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон.

Люди, що отримали статус без громадянства і проживають у такому статусі на території України понад два роки зможуть отримати дозвіл на імміграцію та посвідку на проживання.

Крім цього, особам, які звернулися із заявою про визнання особою без громадянства, надали право на безоплатну вторинну правову допомогу. Їх звільняють від сплати судового збору, надають можливості реалізувати право на працю та належні умови життя.

Під час представлення законопроєкту було зазначено, що в Україні за підрахунками міжнародних правозахисних організацій, є від 40 до 80 тис. осіб без громадянства.

Leopolis.news