logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Міністрів хочуть зобов’язати звітувати в парламенті про їхню роботу перед звільненням

16-06-2020 17:25812

Міністрів хочуть зобов’язати звітувати в парламенті про їхню роботу перед звільненням
Фото: dw.com

Народні депутати у першому читанні ухвалили законопроєкт №3195, яким хочуть зобов’язати членів Кабінету міністрів бути присутнім та звітувати про виконану роботу при розгляді питання про його звільнення.

Проєкт закону 16 червня підтримали голосами 258 народних депутатів, передає Громадське.

Депутат від фракції «Голос» Роман Лозинський нагадав, що 4 лютого 2020 року біля трибуни парламенту перед звільненням стояла Альона Бабак, тоді ще міністерка розвитку громад і територій. Однак депутати не могли поставити їй питання, а на комітетах вона також не з’являлася.

Він згадав і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, якому депутати також не можуть поставити свої питання, оскільки він відвідав всього 3 засідання профільного комітету з 32 разів, коли його запрошували.

Цей законопроєкт пропонує закріпити обов’язок члена уряду бути присутнім та звітувати про виконану роботу при розгляді питання про його звільнення на засіданні комітету Верховної Ради та на пленарному засіданні парламенту. Крім того, хочуть врегулювати й порядок подання такого звіту.

Також хочуть закріпити право представника комітету, до відання якого належить питання про звільнення члена уряду, на виступ під час розгляду цього питання Верховною Радою.

Депутати переконані, що ухвалення цього законопроєкту сприятиме посиленню парламентського контролю над діяльністю окремих членів Кабінету міністрів. 

Leopolis.news