Британські вчені підрахували ймовірну кількість цивілізацій у нашій галактиці

http://leopolis.news/post/23224/brytanski-vcheni-pidrahuvaly-ymovirnu-kilkist-cyvilizaciy-u-nashiy-galaktyci

16/06/2020

Результати дослідження були опубліковані в The Astrophysical Journal, повідомляє 5 канал.

За розрахунками учених, у галактиці може існувати близько 30 видів розумних істот. Раніше ж вважалося, що таких видів у галактиці може бути «від нуля до мільярдів».

Фахівці припустили, що розумне життя з'являється на інших планетах аналогічно тому, як це сталося на Землі, тобто для цього потрібно близько п'яти мільярдів років.

Ще одним фактором, який вплинув на дослідження, є кількість зірок в Чумацькому Шляху, які, як і Сонце, мають високу металічність, тобто багаті елементами, які важчі ніж гелій.

Дослідження показує, що кількість цивілізацій сильно залежить від того, як довго вони активно надсилають у космос сигнали свого існування, такі як радіопередачі із супутників, телебачення тощо. Якщо інші технологічні цивілізації мають такий же вік, як наша - а це близько 100 років, тоді в нашій Галактиці налічується близько 36 інтелектуальних технічних цивілізацій.

Середня відстань між планетними системами, де мешкають розумні істоти, становить 17 тисяч світлових років, що робить їх виявлення дуже складним.

Крім того, якщо час виживання технологічно розвинутої цивілізації досить короткий, то, ймовірно, що в даний час люди є єдиними живими розумними істотами, здатними посилати радіосигнали.

Володимир Комар, для Leopolis.news