logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Верховна Рада не схвалила оновлену Програму діяльності уряду

18-06-2020 12:221660

Верховна Рада не схвалила оновлену Програму діяльності уряду
Фото: zik.ua

Верховна Рада не схвалила доопрацьовану Програму діяльності Кабінету міністрів України (проєкт постанови №3330), розроблену на основі поданих міністерствами пропозицій спільно з усіма парламентськими комітетами.

Програму 18 червня на засіданні Верховної Ради підтримали 207 народних депутатів при 226 необхідних, повідомляє Громадське.

У програмі уряду визначені короткострокові пріоритети його роботи (організація протиепідемічних заходів, здійснення економічних заходів підтримки) та довгострокові (розвиток малого та середнього бізнесу, підтримка вітчизняного промислового виробника, ефективне управління державними підприємствами, забезпечення продовольчої безпеки тощо).

Окрему частину у програмі приділили пандемії COVID-19. Там зазначено, що зараз медичних потужностей у більшості регіонів України достатньо для того, щоб забезпечити одночасне лікування прогнозованої пікової кількості інфікованих. Водночас уряд працюватиме над тим, аби достатній рівень спроможності медичної системи був у всіх регіонах.

Кабмін у своїй програмі також підтвердив курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію України. Згадали і цифровізацію економіки, назвавши її одним із ключових напрямків внутрішньої державної політики.

Щодо війни на Донбасі зазначено, що для звільнення та подальшої реінтеграції тимчасово окупованих територій потрібні системні інвестиції у зміцнення обороноздатності України, підвищення бойового потенціалу Збройних сил України, інших військових формувань, спеціальних служб та розвідувальних органів.

Також уряд мав намір за підтримки міжнародних партнерів шукати можливості для модернізації діалогу з Росією щодо Донбасу, а також створити окрему діалогову платформу високого рівня щодо Криму та Севастополя.

Нагадаємо, 3 квітня 2020-го Кабінет міністрів затвердив нову програму діяльності, яку згодом подав на розгляд до Верховної Ради. Водночас депутати 4 червня відправили програму на доопрацювання.

Leopolis.news