logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

Студенти ЛНУ ім. І. Франка стали стипендіатами програми «Завтра.UA»

18-06-2020 20:37879

Студенти ЛНУ ім. І. Франка стали стипендіатами програми «Завтра.UA»

Упродовж грудня 2019 року – квітня 2020 року відбувався ХIV Відкритий всеукраїнський конкурс стипендіальної програми «Завтра.UA», яка сьогодні є найбільшою приватною загальнонаціональною програмою з підтримки талановитої молоді в Україні.

Як інфомрує пресцентр університету, відповідно до результатів Конкурсу-2019/20 стипендіальної програми «Завтра.UA» студенти Львівського національного університету імені Івана Франка Віталій Косович та Олена Вол стали стипендіатами згаданої програми. Усього для участі в конкурсі зареєструвалися 563 студенти зі 103 закладів вищої освіти.

Віталій Косович – студент третього курсу юридичного факультету Університету. До участі в конкурсі Віталій подав дослідження на тему «Верховенство права в Україні: окремі проблеми законодавчого закріплення та практичного застосування: (декларація чи реальність)». У його конкурсній роботі розглянуто елементи верховенства права, зіставлено інтерпретацію верховенства права у Конституції України та галузевих кодексах, з’ясовано тотожні та відмінні положення, вказано на негативний вплив неуніфікованості законодавчого закріплення верховенства права на тлумачення та застосування юридичних норм, в яких йдеться про верховенство права, запропоновано шляхи вирішення існуючих проблем його практичного використання.

Науковий керівник роботи –  кандидат юридичних наук, доцент кафедри конституційного права Сергій Різник констатує, що Львівський університет, загалом, і юридичний факультет, зокрема, відомі своїм вимогливим, але, водночас, демократичним і дружнім ставленням до студентів, а це в найбільшій мірі дозволяє студентам не лише виконувати стандартну навчальну програму, але й займати активну професійну та громадянську позицію, брати участь і перемагати в різноманітних конкурсах, проектах: «Власне Віталій є яскравим прикладом того, як поєднання зусиль Університету, факультету та самого студента можуть давати не лише високі, але й системні та довгострокові результати, демонструвати наскільки сильним є талант у поєднанні з сумлінною працею. Бажаю Віталію не збавляти темпу, досягати подальших успіхів і долучати до справи утвердження верховенства права якомога ширше коло своїх молодих колег».

Олена Вол – студентка третього курсу механіко-математичного факультету.  Тема її конкурсної роботи – «Вплив фінансових технологій (fintech) на фінансову інклюзію в Україні». Студентка стверджує, що для України питання фінансової інклюзії дуже актуальне:  «Згідно з дослідженнями понад третина українців не користуються фінансовими послугами, фактично залишаючись за бортом фінансової системи. Фінансова інклюзія важлива не лише тому, що робить економіку прозорішою, а також тому, що піднімає фінансовий добробут людей, а отже, покращує їхній рівень життя. Я вирішила дослідити, чи справді фінансові технології роблять фінансове обслуговування більш доступним, залучаючи до фінансової системи все більше людей».

Наукова керівниця роботи, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, грошового обігу та кредиту Марія Рубаха характеризує Олену як цілеспрямовану, активну та ініціативну особистість, підкреслюючи, що це не перша перемога студентки: «До участі в конкурсі програми «Завтра.UA» Олена Вол неодноразово ставала фіналісткою всеукраїнських студентських олімпіад, брала участь у програмі стажувань «Leopolis for future». Для конкурсної роботи студентка обрала складну, але цікаву проблему взаємозв’язку розвитку фінансових технологій та фінансової інклюзії в Україні. Зауважу, що Олена Вол і надалі продовжує дослідження цієї теми – працюємо над науковою статею за цією проблематикою».

Leopolis.news