logo
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Україна вимагає повноправного членства в ЄС – Зеленський

19-06-2020 09:28671

Україна вимагає повноправного членства в ЄС – Зеленський
Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський заявив, що Східне партнерство корисне для України в тому випадку, якщо наближає її до членства в Євросоюзі.

Про це Зеленський заявив на конференції лідерів Східного партнерства,повідомляє Офіс президента.

«Східне партнерство не повинно обмежувати амбіції партнерів. Комусь достатньо політичного діалогу, комусь стратегічного партнерства з ЄС, хтось прагне інтеграції в спільний ринок на основі «чотирьох свобод», а хтось, як Україна, вимагає повноправного членства в ЄС», заявив президент.

Він наголосив, що спочатку метою була ініціатива побудови спільноти Євросоюзу з партнерами, які поділяють європейські цінності. Однак перевагою такого об'єднання, на його думку, повинні користуватися всі громадяни країн-учасниць.

Зеленський також зазначив, що зустріч лідерів країн Східного партнерства у відеоформаті є можливістю обговорити співпрацю у виході з кризи, спричиненої коронавірусом.

«Ця зустріч – прекрасна нагода обговорити подальшу співпрацю задля виходу з поточної кризи та подолання подібних викликів у майбутньому. Перед нами стоять дуже непрості завдання: захистити життя та здоров’я громадян, відновити міжлюдські та ділові контакти, вивести економіку з кризової траєкторії», – зазначив президент.

Також Зеленський подякував Євросоюзу за підтримку, зокрема за нову програму макрофінансової допомоги в розмірі 1,2 млрд євро, яка є важливою та своєчасною. Крім того, додав Володимир Зеленський, Україна розраховує на співпрацю з ЄС у закупівлі вакцини проти COVID-19, щойно вона буде виготовлена.

Глава держави зауважив, що Україна зі свого боку також підтримувала європейських партнерів. Зокрема, українські медики прийшли на допомогу італійським колегам, а українські літаки доправляли медичні вантажі до багатьох країн Євросоюзу.

«Впевнений, гасло Stronger Together сьогодні актуальне як ніколи», – наголосив Президент України.

Leopolis.news