logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Вакарчук вийшов із фракції «Голос» у ВР

19-06-2020 14:031996

Вакарчук вийшов із фракції «Голос» у ВР
Фото: Українська правда

Святослав Вакарчук, який подав заяву на складання депутатського мандату, вийшов із парламентської фракції «Голос».

Як пише «Українська правда», про це повідомив спікер Дмитро Разумков на засіданні парламенту 19 червня та зачитав заяву Вакарчука.

«Відповідно до частини третьої статті 60 закону України про регламент Верховної Ради України повідомляю про вихід народного депутата України Вакарчука Святослава зі скалуду депутатської фракції політичної партії «Голос», – оголосив Разумков.

Сам Вакарчук на своїй сторінці у Facebook пояснює таке рішення тим, що народні депутати не залишили йому вибору, відмовившись проголосувати за складання мандату.

Такий спосіб складання депутатського мандату – вимушений і формальний. Водночас він запевнив, що залишиться членом партії «Голос», і зробить все від нього залежне, щоб партія розвивалась та була успішною.

«Оскільки власні рішення я не змінюю, то єдиний вибір, який ВР мені залишила за законом, це: спочатку вийти з фракції, а потім бути виключеним з’їздом партії з виборчого списку, що, згідно з Конституцією, автоматично призведе до втрати мною депутатського мандату.

Замість мене в парламент зайде наступний по списку кандидат в депутати. В даному випадку, це Аліна Свідерська, юристка, висококласна спеціалістка з енергетики, випускниця Кембриджу», – написав Вакарчук.

Нагадаємо, 11 червня народний депутат від партії «Голос» Святослав Вакарчук заявив про складання мандату.

Однак Верховна Рада під час засідання 18 травня не підтримала припинення повноважень народного депутата фракції «Голос» Святослава Вакарчука згідно з поданою ним заявою.

Leopolis.news