logo
15/04
12/04
11/04
08/04
07/04
02/04
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
10/03
2 ...

Юлія Хомчин: У Львові працюватимуть над моделлю міського фонду культури

19-06-2020 18:087716

Юлія Хомчин: У Львові працюватимуть над моделлю міського фонду культури
Фото: Leopolis.news

Стартує проєкт із напрацювання моделі міського фонду культури на прикладі Фонду культури Львова. Це проєкт Інституту стратегії культури й агенції PPV Knowledge Networks.  До процесу можуть долучитися зацікавлені фахівці та діячі культури у Львові або дотичні до львівського контексту.

Юлія Хомчин, депутат фракції «Об’єднання Самопоміч» директорка ІСК:

«Процес є учасницьким і об’єднує різні сторони. Це і фахівці, представники та представниці середовища культури Львова, де ідея фонду давно має підтримку. Це і муніципальна складова — ІСК, одним із завдань якого є створення Фонду культури Львова. Незалежна консалтингова й аналітична агенція PPV Knowledge Networks забезпечує аналітику й експертизу. Плюс є підтримка на рівні держави (від УКФ) й міста. Проєкт дозволить залученим учасникам отримати важливий досвід і новий інструмент для сфери. Сподіваюся, відповідне рішення про створення нової інституції буде підтримане депутатами міської ради, а також зацікавить інші українські міста».

Проєкт «Можливості та механізми створення міських фондів культури» має на меті напрацювати модель муніципального фонду культури і запропонувати Львову новий інструмент розвитку для сфери культури. Пропозиція нової практики ефективного використання ресурсів у сфері культури на конкурсних засадах актуальна для України: у країні немає чинних муніципальних фондів розвитку культури, створених за ініціативи та коштом органів місцевого самоврядування.

У цьому проєкті ставиться  декілька завдань: будуть проаналізовані функціональні частини міських фондів культури і розроблена комплексна модель фонду. Результати стануть основою для появи в нашому місті нової інституції — Фонду культури Львова. 

До роботи над моделлю фонду можуть долучитися зацікавлені фахівці. Маючи відповідний професійний досвід та ідеї щодо діяльності міського фонду культури, дотичність до львівського контексту і готовність взяти участь в засіданнях обраної робочої групи у липні-серпні, потрібно включно до 29 червня заповнити форму за цим посиланням. Учасників/-ць визначатиме команда й куратори проєкту. 

Інститут стратегії культури (ІСК) — муніципальна інституція, створена для координації процесу реалізації та моніторингу Стратегії розвитку культури міста Львова 2025. Місія ІСК: аналітична підтримка інституцій та ініціатив, які діють у сфері культури, підвищення інституційної спроможності, сприяння розвитку потенціалу культурних середовищ Львова.

PPV Knowledge Networks — агенція економічного розвитку, що розвиває бізнеси та міжсекторні зв’язки. Надає послуги з проєктного менеджменту, консалтингу, аналітики для бізнесу та організацій в таких секторах/напрямах: креативна економіка, зелена економіка, розвиток МСП, місцевий економічний розвиток, бізнес-консалтинг, грантовий менеджмент.

Leopolis.news