Хто врятує Львів від Садового?

http://leopolis.news/post/23474/hto-vryatue-lviv-vid-sadovogo

20/06/2020

 

Усіх цих кандидатів, не залежно від партійних кольорів, об’єднує приналежність до львівських політичних та бізнесових еліт. А отже, хто б із них не переміг, змін у місті годі й чекати. Усі переваги у веденні бізнесу знову отримають наближені до переможця бізнесмени, старі корупційні схеми й надалі працюватимуть. А львів’ян знову чекають п’ять років корупції, земельних та майнових скандалів.

Але, якщо припустити, що зміни можливі. Якщо міським головою стане людина, яка недотична до жодного львівського олігарха, не має бізнесових інтересів, але турбується про Львів і не дасть його грабувати? Людина, яка ліквідує всі злочинні схеми обкрадання міста. Наприклад, ексгенпрокурор Юрій Луценко. Юрій Віталійович не один раз висловлювався про любов до Львова, згадуючи студентські роки, зустріч з дружиною. Луценко ніколи не втрачає нагоди приїхати до Львова, і, найголовніше, стовідсотково знає як поламати нечесні схеми.

Адже у часи Луценка на посаді генпрокурора суди винесли 2 тисячі 876 вироків корупціонерам, повернувши до державного бюджету 125 мільярдів гривень. Він поклав край несправедливій процедурі держзакупівель, було ліквідовано «тіньовий» доступ до ліцензій на видобуток нафти, газу, бурштину, піску тощо.

На цій посаді Юрій Луценко довів, що тиснути на нього не можливо. Тому, ставши мером, не дасть розкрадати й бюджет міста. А відтак буде більше коштів на ремонт доріг та комунікацій, будівництво нових шкіл та дитсадків.

Юрій Луценко, свого часу, став першим Генпрокурором в Україні, який поламав стереотипи, довівши, що «позасистемна» людина може ефективно керувати  правоохоронним органом. Тому організувати управління містом йому також буде не складно. І якщо візьметься за ламання схем, то точно це зробить. Луценко довів, що без юридичної освіти, можна бути професійнішим за нинішніх «дипломованих» прокурорів. На міських голів у вишах не навчають. Чималий життєвий, політичний та управлінський досвід Юрія Луценка, безумовно, допоможе йому на посаді мера. Як відомий  борець з корупцією, він може стати привабливою кандидатурою для виборця, який вже втомився від беззаконня і популізму, що процвітають у Львові на кожному кроці.

Маркіян Войтович, Leopolis.news