В Україні запустили інтерактивну карту для подорожей за кордон під час пандемії: куди пускають українців

http://leopolis.news/post/23557/v-ukrani-zapustyly-interaktyvnu-kartu-dlya-podorojey-za-kordon-pid-chas-pandemi-kudy-puskayut-ukranciv

22/06/2020

Про це на брифінгу розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає Громадське.

Карта має два розділи: правила транзитного проїзду та правила в'їзду за кордон для громадян України. На карті різними кольорами показано, чи є обмеження для українців на перетин кордонів.

Зеленими позначені країни, в які в'їзд дозволений всім, жовтими – з посвідками на проживання, а помаранчевими, куди в'їзд заборонено.

Натиснувши на потрібну карту, з'являється пояснення обмежень чи дозволів для українців, а також останнє оновлення інформації.

Дані на мапі регулярно оновлюватимуть посольства України в різних країнах. З картою можна ознайомитись тут.

«Запущена у тестовому режимі. Передбачається, що зараз багато людей будуть (заходити — ред.). Якщо будуть провисання, поставтеся з розумінням», — закликав міністр.

Кулеба також запевнив, що карту підтримуватимуть до тих пір, поки у світі залишатимуться обмеження, пов'язані з пандемією.

Як цей сервіс працює

Потрібно знайти країну, яка цікавить, клікнути на неї й прочитати базову інформацію про те, в якому режимі працює авіатранзит через цю країну. За такою ж схемою працює перевірка можливості в’їзду у країну.

Кулеба зазначив, що інформацію на сайті будуть постійно оновлювати.

Крім того, міністр порекомендував українцям, які планують виїжджати за кордон, зареєструватися у системі «Друг».

Цей проєкт наразі використовують для попередження, за потреби — розшуку та надання сприяння громадянам України в разі надзвичайних подій за кордоном: природних катаклізмів, соціальних заворушень, військових конфліктів.

Нагадаємо, з 15 червня Україна відновила міжнародне регулярне пасажирське авіасполучення після кількох місяців перерви, пов’язаної з карантином через епідемію коронавірусу.

Leopolis.news