Зеленський підписав закон про складання ДПА за бажанням

http://leopolis.news/post/23558/zelenskyy-pidpysav-zakon-pro-skladannya-dpa-za-bajannyam

22/06/2020

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

«Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року» № 725-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 18 червня 2020 року», – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що документ вносить доповнення до закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», згідно з якими у зв’язку з впровадженням карантинних заходів учні, що завершують здобуття загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації (ДПА).

Згідно з законом, учні, які завершують навчання в закладах середньої освіти, мають право за власним бажанням пройти ДПА, зокрема у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

«Таким чином учні отримали право обирати види оцінювання їхніх результатів навчання – шляхом річного оцінювання, або державної підсумкової атестації, або ЗНО», – пояснили в ОП.

В Офісі Президента додали, що, за даними Міністерства освіти й науки, скасування обов’язкової державної підсумкової атестації дозволить зменшити приблизно на 27-30% кількість учасників тестування і, відповідно, збільшити соціальну дистанцію між ними в аудиторіях.

Крім того, підписаний закон вносить зміни до закону «Про освіту», згідно з якими тривалість навчального року у закладах освіти на період карантину може визначатися Кабінетом міністрів.

Як повідомляли, 18 червня Верховна Рада ухвалила за основу і в цілому президентський закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року» (№3669). 

Leopolis.news