На Львівщині викрили банду наркоділків

http://leopolis.news/post/23562/na-lvivshchyni-vykryly-bandu-narkodilkiv

22/06/2020

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що канал збуту «канабісу» та психотропних речовин фігуранти налагодили через інтернет-месенджер, а товар розміщували у так званих «закладках».

Після перерахунку коштів на електронні гаманці пересилали «покупцям» координати місць, де вони могли знайти «товар».

На цей час проведено 6 санкціонованих обшуків, у ході яких виявлено та вилучено значну кількість амфетаміну, зброю, набої, мобільні телефони та сім-карти різних операторів, комп’ютерну техніку, банківські картки та грошові кошти, можливо отримані від незаконної діяльності. Стосовно усього призначено необхідні експертизи.

Трьох імовірних зловмисників затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

 Чотирьом особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання з метою збуту та збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Крім цього, слідчим суддею Сокальського районного суду трьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб, а ще одному, який виявився неповнолітнім, домашній арешт.

Наразі проводяться заходи щодо встановлення каналів надходження наркотичних засобів та психотропних речовин, а також інших осіб, причетних до скоєння злочинів.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна

Leopolis.news