logo
29/03
28/03
27/03
2 ...

Вояки ЛитПолУкрБриг провели спільні стрільби (ФОТО)

22-06-2020 20:36969

Вояки ЛитПолУкрБриг провели спільні стрільби (ФОТО)
Фото: МОУ

На 13-му засіданні координаційної групи затверджено рішення, яке надає можливість військовослужбовцям Литви, Польщі та України проводити спільні навчально-тренувальні стрільби з вогнепальної зброї, яка стоїть на озброєнні Збройних сил Республіки Польща.

Про це повідомляє офіційний сайт Міноборони.

Представники армій трьох країн ухвалили таке рішення задля підвищення рівня боєготовності міжнародної бригади. 

«Навчально-тренувальні вправи та стрільби спрямовані на вдосконалення стрілецьких навичок та вмінь, що підтримує бойову готовність військового до використання основних видів озброєння в різних умовах та за різних обставин», — стверджує офіцер S-4 капітан Лінас Масуліс (Збройні сили Литовської Республіки).

Перша вимога для отримання військовослужбовцями дозволу — вивчення тактико-технічних характеристик та правил користування 9-мм самозарядним пістолетом P-83. Також слід було скласти іспит на знання будови, нормативно-правових актів та правил користування вогнепальною зброєю. Всі військовослужбовці литовського та українського контингенту отримали допуск до навчально-тренувальних стрільб.

«Ми постійно вдосконалюємо професійну майстерність й опановуємо нові навички. Наразі навчально-тренувальні стрільби сплановано проводити щоквартально, а на майбутнє плануємо навчально-тренувальні стрільби з особовим складом афілійованих батальйонів. Але найголовніше завданням для нас — бойова готовність всього особового складу ЛитПолУкрБриг до виконання операцій за призначенням», — наголосив начальник штабу ЛитПолУкрБриг полковник Міхал Малиска (Збройні сили Республіки Польща).

Підбиваючи підсумки практичних стрільб, комбриг залишився задоволеним їхніми результатами та зазначив: «ЛитПолУкрБриг отримала наказ, який дозволяє литовським та українським офіцерам бригади отримати вогнепальну зброю для навчальної мети. Литовські, польські й українські військовослужбовці провели навчально-тренувальні стрільби з пістолета P-83, які ми організували за підтримки представників Збройних сил Польщі. Як командир бригади я вдячний Міністерству оборони Польщі за плідну співпрацю та всебічну підтримку ЛитПолУкрБриг».

«ЛитПолУкрБриг — це унікальний військовий проєкт. Щодня маємо змогу обмінюватися досвідом з військовослужбовцями армій країн НАТО, постійно вдосконалювати знання й навички. Ми три різні нації, але маємо спільну мету й продовжуємо тренуватися, аби бути готовими до майбутніх операцій», — підкреслив командир Литовсько-Польсько-Української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького полковник Дмитро Братишко (Збройні Сили України).

Leopolis.news