logo
18/04
17/04
16/04
15/04
13/04
2 ...

На Яворівщині розпочали розслідування розкрадання державних коштів на освіту

23-06-2020 16:561207

На Яворівщині розпочали розслідування розкрадання державних коштів на освіту

Згідно з ЄРДР під підозру у вчиненні кримінального правопорушення підпадають посадовці відділу освіти Яворівської РДА. Про це кореспонденту Leopolis.news повідомив колишній директор Новояворівського ліцею Григорій Бабій.

 

За даними, які будуть перевірятись, підозрювані особи організували і втілили корупційну схему з масштабного  розкрадання та відмивання коштів районного бюджету, освітньої  субвенції, інших цільових субвенцій скерованих для реалізації програм соціально-економічного розвитку у Яворівському районі та утримання бюджетних установ.

Про ці можливі корупційні схеми розповів голова ГО «Асоціація керівників закладів освіти Яворівщини», екс-депутат райради Григорій Бабій. З відповідною заявою він звернувся до поліції, яка відкрила відповідне кримінальне провадження та розпочала досудове розслідування за ст. 364 КК України.

«За неперевіреними даними тільки за останні три роки з районного бюджету було вкрадено майже 9 млн грн., які були поділені особами, що складають кістяк ОЗУ», – зазначає Григорій Бабій у зверненні до правоохоронних органів та прокуратури Львівської області.

У документі автор звернення розповідає не лише про масштабні розкрадання бюджетних грошей, але й схеми, за якими діяли учасники корупційних дій.

«Члени злочинного угрупування, за попередньої змовою, визначали та затверджували бюджетні призначення на виконання робіт з капітального будівництва, капітальних і поточних ремонтів об’єктів які знаходяться в оперативному управлінні відділу освіти, відділу культури і туризму», – розповідає Григорій Бабій.

Leopolis.news