logo
19/04
18/04
17/04
2 ...

Китай прислав Україні величезний гуманітарний вантаж для протидії COVID-19

24-06-2020 17:18977

Китай прислав Україні величезний гуманітарний вантаж для протидії COVID-19

Вранці 24 червня до Києва з Пекіну прибув літак Збройних Сил України з гуманітарним вантажем, наданим китайськими партнерами і друзями.

У аеропорту Бориспіль від МЗС України вантаж зустрів заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін, інформує прес-служба МЗС.

До формування вантажу в Китаї долучилися 39 державних і приватних організацій, міністерств, відомств, регіональних урядів, вищих навчальних закладів, компанії, члени Китайської торгової Асоціації, китайська діаспора в Україні, Пекінське товариство Червоного Хреста, Китайська Асоціація випускників українських вузів, Асоціація журналістів КНР, Китайська академія суспільних наук, китайські активісти.

Координацію роботи зі збирання, транспортування і отримання вантажу здійснювали дипломати МЗС і Посольства України в КНР, за сприяння Міністерства охорони здоров’я та ДП «Укрвакцина». Спонсором акції виступило підприємство «Метінвест Холдинг».

До Києва прибули понад 1 млн. захисних масок, медичні респіратори, захисні костюми, окуляри, екрани і рукавички, інфрачервоні термометри, тестові системи для виявлення COVID-19, дезінфектанти і антисептики.

За рекомендаціями донорів, вантаж буде адресно розподілено Міністерством охорони здоров'я серед ЦОВВ, державних лікарень Києва та регіонів, низки обласних і міських держадміністрацій, університетів, організацій, зокрема Товариства Червоного Хреста, ТПП, Спілки журналістів тощо.

Крім того, літаком ЗСУ було доставлено в Україну десять апаратів штучної вентиляції легень, подарованих Президенту України Володимиру Зеленському засновником «Alibaba Group» Джеком Ма.

«Усі ми добре попрацювали. Це була не найпростіша задача, але спільними зусиллями ми впоралися. Зроблено черговий дійсно вагомий внесок у боротьбу з пандемією, ми вдячні китайському уряду й народу за допомогу», – відзначив заступник міністра.

Євгеній Єнін згадав, що військовий Іл-76 доставив, серед іншого, 32 тисячі медичних масок для потреб МЗС, що сприятиме більш ефективній роботі міністерства на період карантину.

Довідково: КНР вже надавала гуманітарну допомогу Україні для протидії COVID-19. Так, 29 травня та 8 червня ц.р. в Україну було доставлено гуманітарний вантаж, виділений китайським Урядом, у т.ч. 250 тисяч медичних і захисних масок, понад 30 тисяч захисних костюмів, інфрачервоні термометри, захисні окуляри, тести для виявлення COVID-19 та ін. предмети медичного призначення.

Leopolis.news