Події Львівської філармонії останнього вікенду червня

http://leopolis.news/post/23807/podi-lvivsko-filarmoni-ostannogo-vikendu-chervnya

25/06/2020

Про це повідомляє пресслужба філармонії.

Тринадцятий тиждень  проєкту «Звучання Львівської філармонії» розпочнуть львівські музиканти Тарас Гамар (кларнет) та Ірина Кірчанова (фортепіано). Музиканти вже тривалий час творчо співпрацюють і мають в своєму репертуарі багато різноманітних камерних програм. 25 червня о 18.00 вони представлять слухачам концерт, який складатиметься з фантазій та парафраз на теми відомих музичних творів.

Подію можна буде переглянути за посиланням: https://youtu.be/eT-TZnQGXMk

На завершення концертного сезону Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» готує подію, яку складуть улюблені композиції публіки, що завжди викликали справжній шквал емоцій та вдячних оплесків! Онлайн-концерт відбудеться 26 червня о 18.00.

Програму вечора сформують шедеври зарубіжних та українських композиторів: починаючи від Антоніо Вівальді, Вольфґанґа Амадея Моцарта, Йоганнеса Брамса, Миколи Римського-Корсакова, та завершуючи всесвітньовідомими постатями ХХ століття, серед яких американський митець Лерой Андерсон та «король танго» Астор П’яццола. Окрему важливу сторінку події  складуть композиції маестро Мирослава Скорика, що прозвучать у пам’ять видатного митця!

Концерт можна буде переглянути тут: https://youtu.be/OvqWs98h-8I

Наступною подією у рамках проєкту «Звучання Львівської філармонії», яка буде вже 51-ою від початку трансляцій, стане «BACH – 335 – FOREVER».

У березні цього року мало відбутися дводенне святкування Дня народження композитора.  Проєкт мав назву «Bach BirthDay Night 335», але через карантинні обмеження його не вдалось реалізувати у повній мірі.

Однак зараз, коли стали можливими репетиції музикантів, геніальні композиції барокового майстра прозвучать на сцені філармонії! 27 червня о 18.00 відбудеться онлайн-концерт, програму якого складуть твори Баха! Більша частина репертуару вечора перегукуватиметься із репертуаром березневого проєкту. Зокрема, у виконанні солістів, Академічного симфонічного оркестру філармонії, що виступлять під орудою Володимира Сивохіпа, прозвучать кантати та інструментальні концерти композитора.

Трансляція буде доступною за посиланням: https://youtu.be/Ik-jdGv81is

28 червня о 18.00 на слухачів очікує інструментальне тріо у складі Марії Ткачик (скрипка), Юрія Немировського (кларнет) та Данила Саєнка (фортепіано). У виконанні українських музикантів прозвучать твори композиторів ХІХ-ХХ століття.

Посилання на подію: https://youtu.be/CM5ZmDWWICM

Завершать вікенд трансляцій дві події пам’яті видатного українця – Василя Сліпака. Відбудуться вони в рамках ІV Відкритого міжнародного музичного маратону пам’яті Василя Сліпака. Щорічно він символічно проводиться в останні дні червня, адже саме 29 червня снайперська куля забрала життя Героя.

Перший концерт матиме назву «Молитва для Василя». У виконанні Олени Мацелюх (орган), Камерного хору «Gloria», які виступлять під орудою Володимира Сивохіпа, прозвучать духовні твори композиторів ХХ-ХХІ століття: Петеріса Васкса, Едварда Елґара та Арво Пярта. Розпочнеться він о 18.00: https://youtu.be/W9VjpNlqb3o

О 19.30 цього ж дня відбудеться ще одна подія в рамках маратону. У виконанні відомого львівської подружжя піаністів, Оксани Рапіти та Мирослава Драгана, прозвучить відома композиція французького митця ХХ століття – «Видіння Аміня» («Visions de l’Amen») для двох фортепіано Олів’є Мессіана: https://youtu.be/xSmFfxfCht8

Також усі концерти будуть транслюватися і на офіційній Facebook-сторінці філармонії. Детальну програму подій можна знайти на офіційному сайті Львівської національної філармонії.

Leopolis.news