У Львові методом ІФА протестували понад 7,5 тисяч осіб: з них 841 має антитіла до COVID-19

http://leopolis.news/post/23812/u-lvovi-metodom-ifa-protestuvaly-ponad-75-tysyach-osib-z-nyh-841-mae-antytila-do-covid-19

25/06/2020

 Про це повідомив керівник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб, передає пресслужба Львівської міської ради.

  Так, Володимир Зуб розповів, що загалом протестували 7561 особу. З них 4775 — медичні працівники, 640 — пацієнти, 2146 — контактні особи (тобто ті, які контактували з хворими). Позитивний ІФА-тест був у 841 особи, з яких у 273 — виявили імуноглобуліни М, що може свідчити про гостру фазу захворювання (з них половина — медичні працівники), а в решти — імуноглобуліни G, що може свідчити про перенесене захворювання. В усіх, у кого виявили імуноглобуліни М, обов’язково відбирають ПЛР-аналізи.

До слова, ІФА-тестування проводять у 6 міських закладах, які мають спеціальні лабораторії - це 2-га і 3-тя міські поліклініки, 1-ша та 4-та міські лікарні, лікарня швидкої медичної допомоги та міська дитяча лікарня.

Нагадаємо, раніше в лікарнях міста розпочали тестувати медичних працівників, а пізніше — й пацієнтів, які захворіли на коронавірус, а також людей, які з ними контактували. Також зараз тестують освітян, які задіяні під час проведення ЗНО. Тож у бюджеті міста передбачили кошти для закупівлі ІФА-тестів.

Leopolis.news