Шмигаль не бачить жодних підстав відставки Авакова

http://leopolis.news/post/23841/shmygal-ne-bachyt-jodnyh-pidstav-vidstavky-avakova

26/06/2020

 

Про це він сказав інтерв'ю НВ.

«Він ефективно управляє великою правоохоронною системою. Вона сьогодні краща, ніж була п’ять років тому. На цей момент у мене немає підстав говорити про звільнення або відставку міністра внутрішніх справ», – сказав Шмигаль.

За його словами, є певні резонансні сплески, які обурюють або лякають суспільство, але, як правило, люди не звертають уваги на щоденну роботу МВС в цілому.

«А це величезна армія — більш як 300 тис. осіб. Ними потрібно керувати, їх координувати. З цієї величезної армії 99% — люди, які ризикують своїм життям і здоров’ям заради нашої безпеки. Трапляються, звичайно, і ті, хто використовує форму, повноваження і зброю заради злочинного наміру. Вони повинні відчувати незворотність покарання», - додав глава уряду.

Шмигаль наголосив, що МВС — складне міністерство, а посада міністра пов’язана з розкриттям злочинів, моральним брудом, що є в суспільстві.

«Баланс між світлою і темною стороною складний і викликає неоднозначне ставлення. Але при цьому є професійне виконання Аваковим своїх обов’язків міністра», – сказав він.

Прем'єр нагадав, що Аваков обіймає цю посаду у складі вже кількох урядів.

Нагадаємо, що Авакова призначили міністром внутрішніх справ у лютому 2014 року.

Leopolis.news