logo
16/03
15/03
10/03
29/02
09/02
06/02
02/02
30/01
28/01
17/01
12/01
07/01
2 ...

Глава УГКЦ закликав світ допомогти постраждалим від паводків в Україні

26-06-2020 13:123540

Глава УГКЦ закликав світ допомогти постраждалим від паводків в Україні

Глава УГКЦ Патріарх Святослав виступив із зверненням до вірних і людей доброї волі в Україні та в усьому світі з приводу паводків у Західній Україні.

 

 

 

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Одна із стихій, каже Глава Церкви, яка дає життя нам, людям, і всьому, що нас оточує та приносить комфорт у наші оселі, цими днями перетворилася на справжнє лихо на теренах Західної України, котре характеризують як чи не найбільший паводок за останнє століття.

«У воді опинилися понад триста населених пунктів. Зруйновані важливі транспортні магістралі, пошкоджені залізничні колії та мости, знеструмлені тисячі будинків. Але найбільше лихо – це людські жертви. Тож на початку цього послання висловлюю щире співчуття та запевнення в молитві всім тим, хто втратив своїх рідних», – сказав він.

Предстоятель зауважив, що якщо пандемія коронавірусу зачинила нас у власних помешканнях, то водна стихія позбавила тисячі людей і цього захисту, знищила врожаї, зруйнувала присадибні ділянки і домашні господарства, люди втратили засоби для існування.

«Хочу запевнити вас, що ваша Церква є і буде вашим голосом і захисницею перед могутніми цього світу та донесе правду про вашу тривогу і ваш розпач до світового співтовариства та вселенської християнської спільноти», – наголосив Предстоятель УГКЦ.

На його переконання, кожне нещастя, яке людина переживає у своєму житті, є нагодою до вияву християнської солідарності та соціального служіння, щоб якомога швидше допомогти постраждалим.

«Тому закликаю всі наші церковні інституції: єпархії, спільноти богопосвяченого життя, а особливо мережу організацій благодійного фонду «Карітас» – організувати порятунок тих, хто волає про допомогу. Звертаюся до всіх громад нашої Церкви в Україні та світі в дусі євангельського самарянина підтримати тих, хто тепер позбавлений свого дому та опинився віч-на-віч із бідою», – закликав Блаженніший Святослав. 

Глава УГКЦ повідомив, що скерував своє прохання до світового співтовариства та міжнародних гуманітарних інституцій з проханням бути відкритими, щоб відповісти на потребу постраждалих від стихійного лиха в західних областях України.

Дивлячись на наслідки катастрофи, каже він, маємо водночас замислитися над тим, що до неї призвело. Папа Франциск каже: «Бог прощає завжди, людина інколи, але природа не прощає ніколи».

«Причиною лиха, яке переживаємо, є хижацьке ставлення людини до довкілля. Зміна клімату на глобальному рівні та безконтрольне винищення карпатських лісів змусило природу промовити своє грізне слово, на яке ми не сміємо промовчати», – переконаний він.

«У час Петрового посту, зважаючи на сучасну драматичну ситуацію, закликаю вас переосмислити своє ставлення до навколишнього середовища, що повинно виявитися в усвідомленні небезпеки екологічного гріха та в покаянні перед обличчям Бога-Творця, щоб навчитися відповідально дбати про наш спільний Божий дім і примножувати природну спадщину», – закликав Блаженніший Святослав.

Рівно ж Глава Церкви закликав усіх до спільної усильної молитви за постраждалих і рятувальників. 

Leopolis.news