Від початку року поліцейські Львівщини вилучили наркотиків на мільйони гривень за цінами «чорного» ринку

http://leopolis.news/post/23868/vid-pochatku-roku-policeyski-lvivshchyny-vyluchyly-narkotykiv-na-milyony-gryven-za-cinamy-chornogo-rynku

26/06/2020

Про це розповів начальник Управління протидії наркозлочинності поліції Львівщини, полковник поліції Роман Ярема. Він зазначив, що у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин зареєстровано близько 750 кримінальних проваджень. За вчинення наркозлочинів поліцейські викрили майже 200 осіб, близько 50 з них – за збут наркотиків.

Роман Ярема також розповів, що цьогоріч правоохоронці перекрили два міжрегіональних канали постачання наркотичних засобів та психотропних речовин на територію Львівської області. «В першому випадку - нарковмісних таблеток «субутекс» та психотропної речовини «амфетамін» в особливо великих розмірах з Івано-Франківської області, та канал постачання «амфетаміну» з Києва до Львова», - уточнив він.

Згадав Роман Ярема і резонансні випадки із затримання злочинних груп на Львівщині та вбивство неповнолітніх. «Цього року наші співробітники затримали дві злочинні групи. Одна займалася збутом у Львові «героїну». Друга група у складі семи чоловік розповсюджувала «канабіс» та «амфетамін» шляхом «закладок» у Сокальському районі. Також наші співробітники викрили злочинну групу, учасники якої не лише збували «канабіс» у Львові та Золочеві, а й скоїли вбивство двох неповнолітніх осіб. Ці особи затримані і взяті під варту», - розповів правоохоронець.

Щодо профілактичних заходів, які проводить поліція, то за словами Романа Яреми, основна мета – це формування у людей активної життєвої позиції та неприйняття вживання наркотиків. «Тому, наші громадяни, особливо молодь і діти, обов’язково повинні знати, наскільки небезпечними є наркотичні речовини також наслідки їх вживання. Відтак, усіх, хто помічає і знає якусь інформацію щодо обігу наркотиків, просимо відразу повідомляти на лінію 102. Пам’ятаймо, цю біду можна подолати тільки спільними зусиллями», - зазначив Роман Ярема.

Leopolis.news