Лише 3,5% українців вірять, що Зеленський виконає свої передвиборні обіцянки за час президентства

http://leopolis.news/post/23877/lyshe-35-ukranciv-viryat-shcho-zelenskyy-vykonae-svo-peredvyborni-obicyanky-za-chas-prezydentstva-

26/06/2020

Про це свідчать результати дослідження Центру Разумкова у квітні.

Так, 71,5% вважають, що зовсім не виконана обіцянка відсторонення олігархів від впливу на політику, 70% — створення нових робочих місць, 63% — встановлення миру на Сході Україні, 62% — боротьби з корупцією, 62% — запровадження реального народовладдя (у тому числі через референдуми), 56% — зниження комунальних тарифів, 54% — детінізації економіки, легалізації доходів, 53% — підвищення пенсій, 50% — забезпечення лікарень і шкіл фінансуванням і сучасним обладнанням, 47% — підвищення зарплат педагогів та медиків, 46% — недопущення ущемлення бізнесу правоохоронцями.

Дещо краще оцінюється виконання обіцянок оновлення влади (52% вважають, що вона частково виконана, а 15% — що повністю виконана) та створення «Держави у смартфоні» — забезпечення комунікації громадян із державними структурами через Інтернет (відповідно 47% і 13%). Стосовно обіцянки будівництва доріг за європейськими стандартами, то частка тих, хто відповідає, вона зовсім не виконана (46%) статистично значуще не відрізняється від сумарної частки тих, хто відповідає, що вона частково або повністю виконана (44%).

Лише 3,5% опитаних вважають, що за період свого перебування на посаді Президента Володимир Зеленський повністю виконає свої передвиборні обіцянки, 33% дотримуються думки, що він виконає більшу частину своїх обіцянок, 31% — виконає меншу частину, 25% — практично не виконає.

Дослідження здійснено в рамках проекту «Рік президентства Володимира Зеленського: досягнення і прорахунки», реалізованого Центром Разумкова за підтримки Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні.

Дослідження проводилося соціологічною службою Центру Разумкова з 24 по 29 квітня 2020 року методом телефонного інтерв’ю на основі випадкової вибірки номерів мобільних і стаціонарних телефонів. Було опитано 2056 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95. 

Leopolis.news