logo
19/04
18/04
17/04
2 ...

Уперше в історії незалежної України «морські котики» десантувалися на острів Березань і Кінбурнську косу (ФОТО, ВІДЕО)

26-06-2020 19:22922

Уперше в історії незалежної України «морські котики» десантувалися на острів Березань і Кінбурнську косу (ФОТО, ВІДЕО)
Фото: МОУ

В акваторії Чорного моря вперше за часів Незалежності України оператори морського центру спеціального призначення здійснили вивід груп повітряним шляхом на морські ділянки узбережжя, острів Березань і Кінбурнську косу, з допомогою парашутних систем типу «Крило».

Про це повідомляє офіційний сайт Міноборони.

У повному спорядженні зі зброєю та всім необхідним для виконання завдань у тилу противника оператори десантувалися з висоти 1,5 кілометра.

«Один за одним, ешелоновано, тримали дистанцію, — поділився враженнями один з розвідників. — Звісно, адреналін зашкалював, бо бачиш під собою море й тільки клаптик землі. Для координації приземлення використовували радіостанції, адже сам острів нам невідомий, ми на нього приземлялись уперше».

Десантування на морське узбережжя та острів парашутним способом було непростим завданням. Такі стрибки значно підвищать рівень підготовки операторів, а набуті навички дозволять у разі потреби виконувати надскладні завдання в тилу ворога.

Для більш прихованого виводу груп у тил противника розвідники десантувалися за 3 кілометри від острова Березань. Така тактика унеможливлює ідентифікацію парашутиста в повітрі та дає змогу приховано зайти в тил.

Зазначимо, що такі стрибки тепер увійдуть в обов’язкову програму підготовки операторів.

Leopolis.news