На Львівщині планують збудувати еколого-просвітницький центр на базі парку «Равське Розточчя»

http://leopolis.news/post/23999/na-lvivshchyni-planuyut-zbuduvaty-ekologo-prosvitnyckyy-centr-na-bazi-parku-ravske-roztochchya

30/06/2020

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Як розповіли у департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА створення центру сприятиме наданню поглиблених знань з природничих та лісогосподарських наук, а також професійного самовизначення та самореалізації молоді, проведенню масових заходів на природничу тематику: конференцій, семінарів, художніх та літературних виставок тощо.

Окрім цього, робота центру буде спрямована на пошук та реалізацію ефективних форм еколого-освітньої роботи, формування екологічної культури, почуття відповідальності за стан природи і навколишнього середовища, їх збереження та охорону.

Також серед майбутніх напрямків роботи закладу - організація та залучення до різних форм навчання шкільної та студентської молоді, спеціалістів-екологів, представників влади, екологічних та природоохоронних установ.

Довідково

Край Розточчя – мальовничий та водночас унікальний куточок Львівщини, який вирізняється серед височин Західної України широким спектром природних і культурних атракцій. Тут, на північно-східному макросхилі в межах Жовківського та Яворівського районів розташований регіональний ландшафтний парк «Равське Розточчя». Парк створений з метою збереження в неушкодженому стані унікальних природних ландшафтів Розточчя, історико-культурних комплексів та об'єктів, збереження водно-болотного комплексу, котрий має значний вплив на водний режим річок-приток Західного Бугу, а також створення умов для організованого відпочинку.

Leopolis.news