logo
17/04
16/04
15/04
2 ...

Саакашвілі заявив про революційну реформу митниці

30-06-2020 20:351046

Саакашвілі заявив про революційну реформу митниці
Фото: pravda.com.ua

Нацрада реформ при президентові України підтримала, в принципі, революційну реформу митниці, запропоновану Офісом простих рішень і результатів.

Про це заявив голова виконкому Нацради реформ Міхеіл Саакашвілі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Усі вантажі проходитимуть максимум за 15 хвилин у відкритому митному просторі. Замість 26-15-19 документів будуть лише два (інвойс і транспортний документ - ІФ). Машини будуть розмитнюватися не за маніпуляцією вартістю, а за формулою: кубатура, код випуску тощо», - сказав він на брифінгу за підсумками першого засідання Нацради.

«Буде усунено інститут «рішал», митних брокерів, і людина сама заповнюватиме митну декларацію», - додав Саакашвілі.

Згідно з матеріалами, наявними в розпорядженні агентства, планується залишити на кордоні лише митників і прикордонників, а до «зеленого» й «червоного» коридорів додати «жовтий» і «синій» (пост-аудит).

Серед інших пропозицій - криміналізація контрабанди (від 3 до 5 років за звичайними товарами й до 7 років - за підакцизними), підвищення зарплат митників, мінімум людського чинника й автоматизація, уніфікація ставок мит.

Ще одним нововведенням у реформі є надання функцій глави митниці першому заступнику міністра фінансів, який взаємодіятиме з податковою службою.

Leopolis.news