У Львівській лікарні швидкої допомоги почали виконувати одну з найскладніших операцій на підшлунковій залозі

http://leopolis.news/post/24117/u-lvivskiy-likarni-shvydko-dopomogy-pochaly-vykonuvaty-odnu-z-nayskladnishyh-operaciy-na-pidshlunkoviy-zalozi

01/07/2020

У Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги почали роботи одну з найскладніших операцій на підшлунковій залозі.

Про це повідомляють на сторінці медзакладу у Facebook.

«В нашому Центрі хірургії почали виконувати панкреато-дуоденальні резекції у хворих з пухлинами підшлункової залози! Це – одна з найскладніших операцій на підшлунковій залозі і сьогодні її виконують лише в кількох медичних закладах Західної України!!! Тому вітаємо керівника Центру хірургії Юрія Шаварова та його команду з успішним впровадженням нового виду оперативних втручань у нашій лікарні», - повідомили у медзакладі.

Перший пацієнтом став 74-річний мешканець Жидачівщини. «Ще два тижні тому чоловік вважав себе повністю здоровим. Але раптова слабість та незвичний колір шкіри стали приводом для обстеження, в процесі якого чоловікові поставили діагноз «пухлина головки підшлункової залози»», - розповіли у медзакладі.

Медики пояснюють, що іноді пухлина розвивається там, де проходить загальний жовчевий протік і протік підшлункової залози. Якщо пухлина росте й передавлює протік, людина починає різко жовтіти, як це й сталось у випадку пацієнта.

Leopolis.news