logo
28/03
27/03
2 ...

Львівський обласний лабораторний центр придбає ранцеві обприскувачі для дезінфекції по 6 тис. грн

02-07-2020 12:47537

Львівський обласний лабораторний центр придбає ранцеві обприскувачі для дезінфекції по 6 тис. грн
Фото: Обприскувач ранцевий SOLO 417 (фото: foxtrot.com.ua)

Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України 1 липня замовив 20 ранцевих акумуляторних обприскувачів SOLO 417 на 120 тис. грн. Вони потрібні для дезінфекції приміщень та поверхонь.

Як пишуть «Наші гроші. Львів», товар поставить підприємиця Ірина Хвостікова протягом п’яти робочих днів після заявки замовника. Згідно з угодою, один обприскувач SOLO 417 коштує 6 тис. грн. Ціна на нього збігається з ринковою: за 6,6 тис. грн (зі знижкою) його продають на сайті Motoblock, а за 7 тис. грн – на сайтах Фокстрот та MirMark.

Ірина Хвостікова зареєстрована як підприємиця 2003 року в Києві. Це перше її державне замовлення протягом 2019-2020 років. Контактний номер Хвостікової збігається з номером телефону ТОВ «ТК «Євроінструмент». Саме з цією компанією лабораторний центр підписав перший договір на постачання згаданих обприскувачів ще 18 червня, однак 1 липня угоду розірвали за згодою сторін.

Нагадаємо, Львівський обласний лабораторний центр є основною установою Львівської області, де проводять лабораторне тестування на коронавірус. Під час візиту до Львова 22 червня міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що керівництво не справляється з кількістю отриманих тестів, а зняти величезну чергу вдалося завдяки лабораторіям інших міст. Водночас заступник директора Львівського обласного лабораторного центру Олег Когут 25 червня заявив, що з середини червня черг в установі вже не було. Він також додав, що працівники центру вже чотири місяці працюють по 12 годин в день та без вихідних.

Протягом червня Львівський обласний лабораторний центр замовив 5 тис. захисних багаторазових комбінезонів у виробника ТОВ «Текстиль-контакт» на 2,64 млн грн. Їх отримують працівники центру, а також лабораторії-партнери у Львові та інших областях. Один такий костюм коштуватиме замовникові 529 грн. Загалом ціни на згадані комбінезони в компанії «Текстиль-контакт» коливаються від 420 до 1,5 тис. грн залежно від моделі.

Із засобів захисту лабораторний центр у червні також замовив 5 тис. респіраторів «Спектр-3К» третього класу захисту з клапаном на 310 тис. грн, тобто по 62 грн за одиницю. Ціна на товар збігається з ринковою.

Leopolis.news