logo
13/04
10/04
02/04
29/03
21/03
13/03
12/03
04/03
27/02
21/02
06/02
01/02
2 ...

У Держтуризмі радять українцям планувати відпочинок в маловідомих місцях країни

02-07-2020 18:503743

У Держтуризмі радять українцям планувати відпочинок в маловідомих місцях країни
Фото: Укрінформ

У Державному агентстві розвитку туризму України закликають українців цьогоріч обирати для відпочинку маловідомі місця країни та уникати скупчень людей.

Про це сказала голова Держтуризму Мар'яна Олеськів в інтерв'ю РБК-Україна.

«Я б радила замість пляжів Одеси придивитись до місць відпочинку поза містом. Треба дивитись, де є менше людей. Це може бути відпочинок на ріках, озерах, водосховищах, у горах. Тут у пригоді стане порада мандрувати маловідомими, але не менш цікавими, ніж місця масового туризму, куточками країни», – сказала Олеськів.

Вона також зауважила, що, найперше, треба пам’ятати – коронавірус нікуди не зник, та дотримуватись певних правил. Зокрема, під час подорожей в умовах карантину носити маску у приміщеннях та, як і раніше, уникати скупчень людей.

Мар'яна Олеськів також додала, що у зв'язку з карантином є певні труднощі щодо сполучення із відомими місцями відпочинку в Україні, втім у різних регіонах країни працюють всі види транспорту від автобусних перевезень до залізничного та авіасполучення. «З 1 липня буде вперше запущено авіарейси зі Львова до Херсона. (26 червня авіасполучення між Києвом і Херсоном відновила компанія SkyUp, також за цим напрямком почала виконувати рейси і МАУ - ред.). Це чудова новина, бо раніше в Херсон з Києва треба було їхати дуже довго – майже добу. Станом на зараз регулярні внутрішні авіарейси також курсують із Києва до Одеси, до Херсона, до Львова. Можна констатувати, що внутрішнє авіасполучення влітку цього року активно відновлюється. При цьому вартість перельотів цілком доступна. Наприклад, можна знайти квиток в один бік без багажу від 500 грн. Це дешевше, ніж часом коштує квиток в купе. До того ж це значно спрощує логістику і скорочує час переміщення. Завдяки відновленню внутрішнього авіасполучення та відкриттю нових напрямків відпочинок стає все більш доступним», - розповіла вона.

Щодо здорожчання вартості відпочинку для українців в межах країни, то за словами Мар'яни Олеськів, влада веде постійний діалог з підприємцями та туроператорами, аби ціни не були штучно завищеними. «Я чула, що зросли ціни на найбільш популярні напрямки. Це в першу чергу відпочинок на морі, на відомих курортах на Одещині й у самій Одесі, у Херсонській області. Проте, відвідавши ці місця, не спостерігаю тенденції різкого росту цін. Як туристи, так і власники туркомпаній та готелі, більше перебувають в очікуванні того, як буде розвиватися ситуація із пандемією COVID-19. Багато хто бронює номери заздалегідь. Ціни на одноденні та дводенні тури регіонами України переважно теж не ростуть. Ми говоримо про це з бізнесом. Більшість компаній на ринку розуміють, що підвищення цін, а тим більше різке, не зіграє для них "в плюс" у довгостроковій перспективі. Ще на початку карантину ми мали розмову у Zoom із туркомпаніями: обговорювали, як шукати вихід із цієї кризової ситуації, як працювати. Ми акцентували на тому, що штучно підвищувати ціни на туризм всередині країни не варто. Ціни не мають відлякувати клієнтів, і тоді можна забезпечити стабільний постійний розвиток галузі», - зазначила вона.

Нагадаємо, Держтуризм запустив проєкт з промотування внутрішнього туризму в Україні під назвою «Мандруй Україною». Мета ініціативи – поінформувати громадян України про можливості відпочинку всередині країни та розповісти про менш відомі, але цікаві місця.

Leopolis.news