logo
16/03
15/03
10/03
29/02
09/02
06/02
02/02
30/01
28/01
17/01
12/01
07/01
2 ...

У соборі Святого Юра молитимуться перед рідкісною іконою Матері Божої Неустанної Помочі

02-07-2020 17:499743

У соборі Святого Юра молитимуться перед рідкісною іконою Матері Божої Неустанної Помочі

Починаючи від неділі, 5 липня, щодня упродовж дев’яти днів на території архикатедрального собору Святого Юра молитимуться до Богородиці, просячи про мир і спокій у місті та державі та всі потрібні благодаті.

 

Про це повідомляє «Духовна велич Львова».

Про це повідомив настоятель архикатедрального собору Святого Юра митрофорний протоієрей Роман Кравчик.  І запевнив, що буде дотримано усіх карантинних обмежень, збережено дистанцію. Долучатися  можна й онлайн.

«Моління розпочнуться у неділю об 11:00. О 18-й годині буде  Акафіст, буде вервиця перед іконою на подвір’ї біля храму,  далі кожного дня о 18-тій буде Літургія, Акафіст (перед іконою), розважання і вервиця (перед іконою).  Думаю, не треба пояснювати нам, чому так потрібна наша молитва. Це є крик душі. Будемо благати Богородицю за мир і спокій у нашому місті, за гарний добробут, за уряд у нашому місті, за мир і спокій у нашій країні, іде війна, за лікарів, багато хворих, немічних, сиріт, не одна мама сьогодні плаче.  Тому дуже прагну, щоб Пресвята Богородиця усіх потішила, комусь витерла сльози, когось забезпечила. За тих дев’ять днів думаю ми дуже багато зможемо випросити у Матері Божої Неустанної Помочі. Тому дуже уклінно прошу брати участь або особистою присутністю, або через онлайн, долучатися тих дев’ять днів у молитві до Матері Божої Неустанної Помочі»,зазначив о. Роман Кравчик.

Ікона, перед якою звершуватимуть моління – рідкісна, адже на ній Богородиця зображена у повний зріст. Ікону, яка викладена з мозаїки, освятять  у соборі Св. Юра напередодні свята Матері Божої Неустанної Помочі, після звершення Вечірні з Литією у суботу.  Ікона має розміри чотири метри висоти і два з половиною метри ширини.  Її створив священик і художник о. Євген, який навчався викладати ікони з мозаїки у Італії.

Leopolis.news