logo
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
2 ...

Комітет ВРУ рекомендує запровадити партійну систему на місцевих виборах для населених пунктів від 10 тис. жителів

02-07-2020 19:461108

Комітет ВРУ рекомендує запровадити партійну систему на місцевих виборах для населених пунктів від 10 тис. жителів

Парламентський комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендує запровадити партійну систему на місцевих виборах для всіх населених пунктів від 10 тисяч жителів.

 

Про це повідомив у Facebook перший заступник голови комітету, депутат від партії «Голос» Роман Лозинський, пише "Лівий берег".

«Рішення комітету: самовисування в громадах до 10 тис. (населення, - ред.). Було 90 тис. Палицею загнали в партії. Змінюємо правила за 120 днів до виборів», - написав він.

Громадянська мережа «Опора» заявила, що рекомендована комітетом поправка до Виборчого кодексу порушує міжнародні норми.

«На жаль, до експертів тут не прислухалися і ухвалили рішення, яке порушує міжнародні стандарти і має ознаки перешкоджання реалізації пасивного виборчого права», - написала у фейсбуці координатор мережі Ольга Айвазовська.

Як відомо, 19 грудня 2019 року ВРУ ухвалила Виборчий кодекс, кардинально змінивши правила гри: депутати відмовилися від змішаної виборчої системи, яка передбачала мажоритарку на парламентських виборах, і погодилися на пропорційну - з відкритими виборчими списками. Однак вже тоді в партії влади визнавали, що Кодекс ухвалювали поспіхом і в нього потрібно вносити зміни.

Leopolis.news