logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

При МОЗ створили медраду для реформування системи охорони здоров’я

03-07-2020 11:34838

При МОЗ створили медраду для реформування системи охорони здоров’я

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов створив медичну раду при Міністерстві охорони здоров’я, до якої входять провідні спеціалісти у галузі медицини, щоб надавати пропозиції з реформування системи охорони здоров’я.

 

Про це він сказав під час брифінгу, передає УНН.

«Вчора, згідно підписаного мною наказу, була створена медична рада при Міністерстві охорони здоров’я. Медична рада була створена з одних із найкращих провідних фахівців нашої країни. Вона складається з фахівців інфекційних захворювань, фахівців-спеціалістів з кардіології, кардіохірургії, онкології, сімейної медицини. До складу увійшли, в тому числі, і головні лікарі різних лікарень різного рівня», – сказав Максим Степанов.

За його словами, це і обласні лікарні, районні лікарні і фахівці з сімейної медицини.

Степанов так пояснив мету створення медичної ради: «Тому що я завжди казав, і я в цьому переконаний, що будь-які рухи у нашій реформі, будь-які створення системи охорони здоров’я, системи надання медичної допомоги, можливо зробити тільки з фахівцями галузі. Тільки з фахівцями нашої сфери, медицини, якими ми всі, особливо зараз, при пандемії, ми всі пишаємось. Тому що вони бережуть наше здоров’я, вони нас лікують і ми до них звертаємось за допомогою. І саме з ними треба консультуватися, у який спосіб нам рухати медицину».

Основними завданнями медичної ради є розробка та внесення міністру охорони здоров’я пропозицій щодо реформування системи охорони здоров’я, надання пропозицій щодо визначення пріоритетів стосовно використання міжнародної технічної допомоги, бенефіціаром якої визначено Міністерство охорони здоров’я, для впровадження реформ.

«В тому числі, я вважаю, треба радитися з нашими спеціалістами де саме використати - більш ефективне використання. І надання пропозицій щодо впровадження у практику закладів охорони здоров’я нових та існуючих медичних технологій», - зазначив Максим Степанов. 

Leopolis.news