logo
28/03
2 ...

В уряді розслідують звинувачення Шкарлета у плагіаті – Шмигаль

03-07-2020 13:24459

В уряді розслідують звинувачення Шкарлета у плагіаті – Шмигаль
Фото: Сергій Шкарлет ліворуч

Кабінет міністрів України проводить розслідування щодо звинувачень Сергія Шкарлета, на якого покладено виконання обов'язків міністра освіти та науки, у плагіаті.

 

Про це під час години запитань до уряду у парламенті повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН

«Ми проводимо відповідне розслідування, і про плагіат треба говорити тоді, коли є докази, а не тоді, коли є голослівні звинувачення. Давайте ми дочекаємося, і пан Шкарлет особисто ініціював ці речі. Ми дочекаємося результатів, представимо і будемо тоді предметно вести розмову на цю тему», – сказав Шмигаль. 

За словами Шмигаля, Сергія Шкарлета було призначено в.о. міністра освіти та науки зі своєрідним випробувальним терміном.

«На пана Сергія Шкарлета як на заступника міністра освіти і науки тимчасово покладено виконання обов'язків. Це важливий момент. Вважаю, що пана Шкарлета ми фактично призначили з можливістю проявити себе протягом наступних декількох місяців, і це своєрідний випробувальний термін. З такою позицією погоджується і значна кількість народних депутатів», – цитує Шмигаля «Укрінформ»

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 25 червня призначив ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета заступником міністра освіти і науки і поклав на нього виконання обов'язків міністра.

Раніше, 18 червня, Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру Шкарлета на посаду міністра.

30 червня біля Кабінету міністрів пройшла акція студентів і науковців, які протестували проти призначення Шкарлета в.о. міністра освіти та науки.

Раніше уже публікували докази вини Шкарлета у плагіаті.

Leopolis.news