logo
28/03
2 ...

У Сколівському лісгоспі віднайшли 530 гектарів квазіпралісів і природних лісів

03-07-2020 14:52655

У Сколівському лісгоспі віднайшли 530 гектарів квазіпралісів і природних лісів
Фото: Львівська ОДА

Нещодавно представники ГО «Дунайсько-Карпатська Програма» за підтримки Фонду Вітлі (Whitley Fund for Nature) завершили свою роботу у ДП «Сколівське лісове господарство».

Про це повідомляє Львівська ОДА.

Загалом вдалося виявити понад 500 гектарів квазіпралісів і природних лісів. Ліси, де немає доріг, стежок, сміття, пнів від рубок.

Масиви старовікових лісів були знайдені поблизу сіл Кам’янка, Труханів, Коростів і Козьова Сколівського району. При цьому старовікові ліси вдалося знайти як у низькогір’ї, так і на ділянках, що межують із полонинами на вершинах гір.

Після проведеної роботи в лісі відбулася нарада, під час якої ДП «Сколівське лісове господарство» погодилося надати статус природних лісів і квазіпралісів виявленим ділянкам, виключити їх з планів рубок та забезпечити сувору охорону.

Нагадаємо також, що виявлені лісові ділянки, особливо в умовах змін клімату, відіграють вкрай важливу роль у забезпечення водного балансу гір, захищають населення від згубних наслідків повеней, паводків, зсувів і селів. Вони є унікальним осередком дикої природи, а з новим статусом матимемо гарантії, що цю роль вони успішно виконуватимуть і в майбутньому.

На черзі досліджень ГО «Дунайсько-Карпатська Програма» – ДП «Славське лісове господарство», де надіємося, також збережені старовірові ліси.

Leopolis.news