logo
19/04
18/04
2 ...

У середу пройшов круглий стіл «Церква та потреба нової суспільної етики»

03-07-2020 15:25598

У середу пройшов круглий стіл «Церква та потреба нової суспільної етики»
Фото: javoriv-rda.gov.ua

У середу, 1 липня 2020 року, відбувся англомовний круглий стіл на тему «Церква та потреба нової суспільної етики» (The Church and the Need for New Social Ethics). Подію спільно організували Паризька єпархія УГКЦ та Міжнародний інститут етики і проблем сучасності (МІЕПС) УКУ.

Про це повідомляє департамент інформації УГКЦ.

У круглому столі взяли участь члени наглядової ради МІЕПС – філософи, історики та богослови з України, Польщі та Німеччини: директор МІЕПС Володимир Турчиновський; віце-ректор УКУ Олег Турій; декан римо-католицької семінарії св. Ламберта в м. Лантерсгофені (Німеччина) д-н Алоїс Бух; в. о. директора Школи права УКУ, керуючий партнер адвокатського об’єднання «КПЛТ» Андрій Костюк; професор Яґеллонського університету в Кракові Чеслав Порембскі. Дискусію підсумував президент УКУ владика Борис Ґудзяк, архиєпископ і митрополит Філадельфійський (у 2013-2019 рр. – єпарх Паризький). Модерувала розмову Оля Вох, координаторка стратегічного планування в Паризькій єпархії. 

Основою для дискусії послужила документальна стрічка «Жити соборно: історії з Паризької єпархії» (режисер – Петро Дідула). Фільм представляє життя та служіння єпархії в 2016-2019 роках. Соборність, єдність, гостинність, втілення принципу субсидіарності в церковному управлінні, потреба будувати спільноти зокрема в умовах віртуалізації суспільного та особистого життя – ці мотиви фільму стали відправною точкою для ширшої дискусії про соціальне вчення Церкви, її роль у суспільстві та стратегії служіння УГКЦ в Західній Європі та Україні. 

Круглий стіл відбувся в онлайн-форматі через Zoom із прямою трансляцією на Facebook. Повний запис розмови можна переглянути на Facebook-сторінці МІЕПС (англійською мовою). 

Leopolis.news