logo
28/03
2 ...

АМКУ оштрафував підприємців, які «розпиляли» третину мільйона на ремонті будинку у Львові

03-07-2020 16:21493

АМКУ оштрафував підприємців, які «розпиляли» третину мільйона на ремонті будинку у Львові

Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету оштрафувало приватних підприємців Василя Новосада та Олега Фітьо за змову на тендері з ремонту будинку на вулиці Медової Печери.

Сумарно підприємці отримають штраф у 85 тис. грн, серед яких 68 тис. грн сплатить Василь Новосад, а 17 тис. грн – Олег Фітьо. Відповідне рішення опубліковане 2 липня на сайті АМКУ, пишуть «Наші гроші. Львів».

Про змову цих осіб «Наші гроші. Львів» написали одразу після проведення тендеру – у липні 2019 року. Після публікації юристи проєкту «Тисни» (Bihus.info) звернулись із скаргою до Антимонопольного комітету.

У матеріалі ми зазначили, що обидва учасники у своїх довідках про працівників на попередніх торгах зазначили однакових робітників. Крім того, раніше підприємець Василь Новосад вказував Олега Фітьо як свого виконроба.

Також учасники однаково оформили прізвище, ім’я та по-батькові в шапці документів, а підприємець Олег Фітьо не надав усіх довідок, яких вимагав замовник.

Окрім цих ознак пов’язаності, АМКУ також виявив, що обидва учасники використовували спільну IP-адресу, періодично спілкувались телефоном, а також те, що Олег Фітьо навмисно завищив вартість своєї цінової пропозиції.

Василь Новосад і Олег Фітьо зареєстровані у Львові. З початку 2019 року Василь Новосад підписав 11 контрактів на 2 млн грн, а Олег Фітьо одержав 2 держзамовлення на 104 тис. грн.

Окрім штрафу, рішення Антимонопольного комітету передбачає заборону підприємцям брати участь у відкритих торгах впродовж 3 років.

Leopolis.news