ВР підтримала виділення додаткових 2 млрд грн на подолання наслідків паводку

http://leopolis.news/post/24272/vr-pidtrymala-vydilennya-dodatkovyh-2-mlrd-grn-na-podolannya-naslidkiv-pavodku

03/07/2020

 

За відповідний законопроєкт №3776 у цілому з необхідними техніко-юридичними правками на позачерговому засіданні проголосували 350 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти, повідомляє «Укрінформ».

Законом передбачено збільшити на 2 млрд грн обсяг резервного фонду державного бюджету з метою забезпечення фінансуванням заходів з нейтралізації негативних наслідків червневої повені в західних областях України та запобігання виникненню інших надзвичайних ситуацій.

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться, що Мінекології, а також Закарпатською, Івано-Франківською, Львівською, Чернівецькою облдержадміністраціями заявлено мінімальну додаткову потребу у коштах на відновлення пошкоджених червневими паводками об’єктів та надання допомоги постраждалому населенню у сумі понад 1 400 млн гривень.

Як повідомляли, інтенсивні опади протягом 22-24 червня призвели до ускладнення паводкової обстановки у Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Закарпатській та Тернопільській областях. Через стихію загинули 3 особи, ще одна людина зникла безвісти в Івано-Франківській області. Лише на Прикарпатті внаслідок червневих повеней було затоплено понад 10 тисяч житлових будинків, зруйновано 149 км автодоріг та 90 мостів.

Leopolis.news