Чи можливо у Львові ефективно впровадити смуги громадського транспорту?

http://leopolis.news/post/24288/chy-mojlyvo-u-lvovi-efektyvno-vprovadyty-smugy-gromadskogo-transportu

03/07/2020

Такі нововведення спричинили транспортний колапс не в одному районі міста. Тисячі львів’ян обурені заторами та незручностями на дорогах. Мешканці реєструють петиції «Ліквідувати смуги», звертаються до депутатів по допомогу, залишають звернення на гарячій лінії міста та висловлюють своє невдоволення у соціальних мережах.

Депутат фракції «Європейська Солідарність» Юрій Моравецький вважає, що не час експериментувати, коли місто потопає в заторах.

«Гостро постає питання фаховості наших містобудівників. Значна частина рішень влади про систему громадського транспорту у Львові – це як «пальцем у небо». Адже, пустили маршрут – люди незадоволені і, як наслідок, відмінили маршрут. Така сама ситуація і з смугами, нанесли розмітку для громадського транспорту – водії незадоволені, ліквідували смугу».

Практика виділених смуг для громадського транспорту – здавалося б, випробуваний та дієвий інструмент налагодження системи громадського транспорту у великих мегаполісах. Тоді чому ж не спрацьовує у Львові?

 «Для львів’ян запровадження смуг відбулося безсистемно і непродумано. У нас не налагоджено чітке курсування громадського транспорту, яке б дозволило містянам справді відмовитися від автомобіля», - депутат фракції «Європейська Солідарність» Юрій Моравецький. 

Для того, аби смуги дійсно працювали, а не були лише формальністю потрібно цю ситуацію розглядати комплексно. Для початку і найперше - оптимізувати графік руху громадського транспорту. Бо що це за результат такий, якщо навіть під час карантину на вулицях міста виникають довжелезні затори.

Чи матиме місто таки ефективно-впроваджені смуги для громадського транспорту – питання. Адже, можна навести не один приклад вже існуючих розміток для громадського транспорту, які не вирішили жодних проблем для мешканців Львова, а навпаки погіршили умови пересування для усіх учасників руху.

Публікацію підготовлено депутатами фракції «Європейська Солідарність» у межах програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб і депутатів.

Leopolis.news