У Львові невдовзі розпочнуть зйомки фільму за романом Кузьми Скрябіна

http://leopolis.news/post/24307/u-lvovi-nevdovzi-rozpochnut-zyomky-filmu-za-romanom-kuzmy-skryabina

04/07/2020

Напередодні міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся зі знімальною групою фільму, де заявив про користь від зйомок фільму, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Зараз у Львові є нові цікаві локації, які ще не заявлені в фільмах. Ми будемо тут навіть змінами берлінську частину сюжету, адже в самому Берліні вже немає тих локацій 90-х років, а у Львові ми знайшли все необхідне. Будемо розкривати для кіноспільноти раніше незвідані локації», — розповів кінооператор Дмитро Недря.

Окрім того, представники кіноіндустрії поділилися з мером Львова загальноукраїнською проблемою із відсутністю якісних павільйонів для зйомок. Андрій Садовий зацікавився ідеєю створення такого павільйону у нашому місті та пообіцяв, що у мерії вивчать це питання.

Довідка

У листопаді 2019 року було розпочато виробництво фільму «Я, „Побєда“ і Берлін» за книгою Кузьми Скрябіна.

Державна підтримка стрічки складає 27 млн грн — 75% загальної вартості виробництва фільму.

До зйомок знімальна група приступила у липні 2020 року. Фільм зніматимуть у місті Львові та Львівській області.

Кінопроект комедії «Я, „Побєда“ і Берлін» за однойменним романом Кузьми Скрябіна став одним із переможців Одинадцятого конкурсного відбору Держкіно.

Режисером-постановником фільму є Ольга Ряшина. Автори адаптації сценарію — Анатолій Крим та Олексій Комаровський. Продюсерами стрічки виступили Олексій Терентьєв та Артем Доллежаль.

Комедія за мотивами повісті Андрія Кузьменка розповість історію хлопця Кузьми, який придбав перше в своєму житті авто під маркою «Побєда». Готовий разом із нею підкорювати цілий світ, герой вирушає зі своїм товаришем Бардом до Берліну. Проте ні сам Кузьма, ні Бард не підозрюють, які шалені пригоди чекають на них, а також того, що повернуться вони з цієї подорожі вже зовсім іншими людьми.

Реліз фільму в Україні заплановано на грудень 2020 року.

Нагадаємо, Андрій Кузьменко загинув 2 лютого 2015 року внаслідок ДТП у Дніпропетровській області.

29 жовтня 2015 року на вимогу громадян Скрябіна посмертно нагородили орденом.

У лютому 2020-го Верховна Рада підтримала ініціативу депутата від «Слуги Народу» Павла Мельника про присвоєння українському співаку Кузьмі Скрябіну (Андрій Кузьменко) звання народного артиста посмертно.

Leopolis.news