Нардеп Ростислав Тістик створив у Раді об’єднання лобістів Львівського університету ім. І. Франка

http://leopolis.news/post/24308/nardep-rostyslav-tistyk-stvoryv-u-radi-obednannya-lobistiv-lvivskogo-universytetu-im-i-franka

04/07/2020

Ініціатором такого об'єднання, став народний депутат Ростислав Тістик, повідомляє WestNews.

У складі об'єднання 26 депутатів, що здобули вищу освіту в Франковому виші.

«Національний університет ім. Івана Франка – один із найстаріших університетів України та Східної Європи, що веде свою історію з 1608 року. Також це мій рідний навчальний заклад, в якому я здобув дві вищі освіти. Саме тому ініціював створення міжфракційного депутатського об’єднання «Випускники Франка» щоби згуртувати народних депутатів-випускників університету заради відстоювання інтересів нашого рідного вишу», – пояснив Ростислав Тістик.

Нардеп також зазначив, що основне завдання об'єднання полягає у підвищенні іміджу Львівського національного університету ім. Івана Франка в Україні та закордоном, допомога у реалізації ініціатив та розв’язанні поточних проблем.

«Університет Франка має багато представників у Верховній Раді IX скликання, тому, звісно, ми можемо використовувати всі наші можливості, щоб сприяти підвищенню якості освіти, брати дієву участь в ініціативах університетського студентського самоврядування. Плануємо також організовувати зустрічі студентства з впливовими національними та іноземними політиками, експертами, науковцями. Зрештою, ми просто зобов’язані гідно представляти нашу Alma Mater», - наголосив Ростислав Тістик.

Нагадаємо, попередньо представник Львівщини, член бюджетного комітету Ростислав Тістик наполягає на виділенні 46,6 млн грн на реконструкцію головного корпусу Франкового університету. Зокрема, про це йшлося під час засідання Міжвідомчої комісії з питань державних інвестиційних проєктів. Остаточне рішення планують винести на розгляд комісії наступного тижня.

 

Leopolis.news