logo
19/04
18/04
2 ...

Консул відвідав українців, яких затримали в аеропорту Афін

05-07-2020 13:23538

Консул відвідав українців, яких затримали в аеропорту Афін

До затриманих в аеропорту Афін громадян України пустили консула, він передав їм речі першої необхідності.

 

Про це пише «Європейська правда» із посиланням на одну із затриманих пасажирок.

«Український консул щойно особисто відвідав нас. Завдяки йому, у нас тепер є мило, одна пляшка з антисептиком, вода, туалетний папір та матраси», – написала вона близько 12 години дня.

За її словами, компанія Wizzair передала для своїх 5 пасажирів бутерброди і воду. Ryanair поки не відреагував.

Як розповів директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев «Укрінформу», «наших громадян не затримано, їх не пропустили на в'їзд до країни у зв'язку з чинними обмеженнями».

Погорельцев зауважив, що Посольство України в Греції опікується цим питанням, і пообіцяв, що завтра з цього приводу «буде надано розгорнутий коментар».

«Наразі можу порадити усім нашим громадянам, які мають намір подорожувати у цей непростий з погляду епідеміологічної ситуації період, планувати свої поїздки виключно після отримання з офіційних джерел актуальної інформації щодо можливості/порядку в'їзду до тієї чи іншої іноземної країни», - наголосив він.

Як повідомляли, в аеропорту Афін затримали 17 громадян України, у тому числі двох дітей, які прилетіли до Греції з Києва, через заборону на в’їзд до ЄС громадянам третіх країн. Українці прибули до грецької столиці у суботу ввечері двома рейсами: авіакомпанії Ryanair (вилетів із «Борисполя» о 18:00) та авіакомпанії Wizz Air (вилетів о 18:45 з аеропорту «Київ»).

Пасажири повідомили, що їх розмістили у камерах поліцейського відділку на території аеропорту, відібравши усі речі. Залишити дозволили лише телефони без зарядних пристроїв.

Leopolis.news