logo
24/04
23/04
2 ...

Міський транспорт Львова продовжує курсувати в режимі спецперевезень

07-07-2020 12:02427

Міський транспорт Львова продовжує курсувати в режимі спецперевезень
Фото: Умовне. Автор: Роман Балук

Очільниця міського штабу із прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції у Львові Галина Слічна зазначила, що в місті громадський транспорт продовжує працювати в режимі спецперевезень, адже уряд не дозволив пом’якшень у частині перевезень.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«За вчора лабораторним центром було проведено 1272 аналізи ПЛР. Станом на ранок в холодильниках центру залишаються не зробленими 233 тести. Ми бачимо, що ситуація покращується, кількість захворілих впродовж останніх 7 днів йшла на зменшення. Є надія, що крок за кроком ми будемо послаблювати карантин і повертатись до нормального життя. Але не треба забувати про безпеку, дбати про своє здоров’я.

Вчора обласна комісія дозволила роботу спортивних клубів і ресторанів. Щодо роботи транспорту, то ще нема внесених змін до постанови уряду. Тобто транспорт продовжує функціонувати у Львові в режимі спецперевезень. Ми розуміємо, що більше людей починає їздити на роботу, всім потрібен громадський транспорт, але у Львові його нема так багато, щоб всі могли їздити тільки сидячи. Ми випустили на лінії всі автобуси, трамваї й тролейбуси. Якщо будуть переглянуті протоколи головного санітарного лікаря України в частині роботи транспорту і буде дозволено збільшити кількість пасажирів, то цю проблему можна буде вирішити. А зараз це зробити нереально.

Також у нас залишається відкритим питання функціонування дошкільних навчальних закладів. Вчора на обласній комісії з питань ТЕБ і НС дали доручення впродовж тижня провести перевірку дошкільних навчальних закладів в частині їхньої готовності до прийняття дітей. Садочки міста Львова вже місяць готові до відкриття. Цього тижня ми повторно їх перевіримо. Якщо епідситуація буде дозволяти, то, можливо, на наступному засіданні комісії буде обговорюватися питання щодо відкриття дитячих садочків», — розповіла в ранковому ефірі на радіо «Львівська хвиля» Галина Слічна.

Leopolis.news