logo
29/03
28/03
2 ...

У Львові в Рясному планують збудувати центр кремації тварин

07-07-2020 12:46977

У Львові в Рясному планують збудувати центр кремації тварин
Фото: Умовне. Автор: Роман Балук

Цьогоріч виконком прийняв рішення про передачу ЛКП «Лев» проектної документації на створення притулку для тварин, яка потребує коригування. Так, за словами в.о. директора ЛКП «Лев» Андрія Пінчука, утримання притулку європейського типу на 600 тварин коштуватиме місту 50 мільйонів гривень на рік та стане значним фінансовим навантаженням для бюджету. 

А відтак доцільніше було б облаштувати муніципальний центр для тварин, що надаватиме широкий спектр послуг та стане самоокупним, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Муніципальний центр (притулок) дуже швидко заповниться собаками, яких люди будуть просто підкидати. Чи буде цей проєкт доцільний, і чи буде у міста 50 млн грн для того, щоб утримувати той притулок? Сума, яка потрібна для побудови й утримання притулку є зависокою.

Нам була передана проектно-кошторисна документація. Ми її хочемо переробити таким чином, щоб будувати не тільки притулок, а й почати будівництво з центру кремації, облаштувати ветеринарну клініку. Притулок повинен бути самоокупним, він має заробляти кошти на свою діяльність. Це можна зробити, забезпечивши послуги із платної перетримки тварин, облаштувавши грумінг-салон, тренувально-вигульний майданчик тощо. Вже тоді в такому центрі можна мати притулок, який забезпечуватиме подовжену перетримку.

Ніхто не говорить, що місто не хоче його будувати. Ми просто відтерміновуємо це для того, щоб правильно все зробити. На вул. Шевченка є виділене місце для цього муніципального центру, але ми хочемо будувати так, щоб знати як діяти далі, передбачити, щоб все було раціонально, правильно і, головне, щоб цей притулок був не лише центром, де можна привести і здати тварину, як це відбувається у Брюховичах, а щоб це реально була структура, яка могла б забезпечити великий спектр послуг.

Притулок у Львові обов'язково побудуємо, але лише тоді, коли кожен господар буде максимально відповідально ставитися до свого домашнього улюбленця. Розміщення тварини в такому закладі має стати крайнім рішенням у безвихідних ситуаціях, а не сприянням у бажанні позбутися собаки чи кота, які стали непотрібними», — зазначив в.о. директора ЛКП «Лев» Андрій Пінчук.

Відтак, ЛКП «Лев» планує скоригувати проектну документацію та розпочати забудову ділянки, відповідно до черг будівництва. Першочергово буде побудовано:

— центр кремації тварин, адже питання культурної та екологічної утилізації трупів домашніх тварин до сьогодні не вирішене;

— сучасну ветеринарну клініку з грумінг-салоном та перетримкою тварин (в районі Рясне та Рясне-2 такого закладу немає);

— тренувально-вигульний майданчик для собак із виставковим полем, якого немає у Львові;

— центр адопції та продовженої перетримки безпритульних тварин з ЛКП «Лев».

Leopolis.news