logo
21/03
13/03
12/03
04/03
27/02
21/02
06/02
01/02
26/01
17/01
11/01
23/12
15/12
2 ...

Куди можуть поїхати українці: у МЗС назвали перелік «відкритих» країн

07-07-2020 14:143941

Куди можуть поїхати українці: у МЗС назвали перелік «відкритих» країн
Фото: UkrMedia

Станом на 7 липня українцям дозволили в'їжджати на територію 23 країн.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час брифінгу 7 липня, передає Громадське.

Він уточнив, що ці 23 країни включають ті, в які потрібна віза (тобто в'їхати можна, але з візою). У більшості з них діють певні карантинні обмеження, які обов'язково треба враховувати, якщо плануєте подорож.

Українців готові приймати Туреччина, Сербія, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Білорусь, Велика Британія, США, Мексика, Єгипет, Туніс, Республіка Корея, Ірак, Іран, Афганістан, Афганістан, Південний Судан, Ефіопія, Сомалі, Кенія, Замбія, Танзанія, Сейшельські острови.

Наголошуємо, в’їзд до країн ЄС загалом залишається закритим для громадян України, а купівля квитка на рейс не дає дозволу на перетин кордону.

Право на в’їзд до країн-членів ЄС мають лише окремі категорії людей:

  • ті, хто подорожує з метою навчання; 
  • громадян, які подорожують через територію ЄС транзитом;
  • моряки, що прямують на корабель; 
  • медики й дослідники;
  • сезонні працівники та студенти;
  • висококваліфіковані працівники третіх країн, якщо їхня зайнятість необхідна з економічного погляду і робота не може бути відкладена або виконана за кордоном.

Як і раніше дозвіл на в’їзд зберігається для членів родин громадян ЄС; тих, хто має посвідку на проживання у ЄС або аналогічний документ, а також дипломатів.

Перед плануванням поїздки в МЗС закликають українців уважно ознайомлюватися з умовами в’їзду до країн призначення — для цього на сайті міністерства є спеціальна інтерактивна мапа, яку можна проглянути тут.

Leopolis.news