У Львові створили унікальний дитячий клуб «Науковий»

http://leopolis.news/post/24466/u-lvovi-stvoryly-unikalnyy-dytyachyy-klub-naukovyy

07/07/2020

Нещодавно у Франківському районі міста облаштували новий дитячий клуб «Науковий», повідомляє пресслужба Львівської міської ради. 

У 2017 році приміщення на вул. Науковій, 29, площею 171,8 м2, передали в оренду установі дитячо-юнацьких та молодіжних клубів (УДЮМК) Франківського району та було розпочато роботи по створенню нового унікального дитячого клубу, повідомляє пресслужба Львівської міської ради

Загалом вартість робіт з облаштування клубу становить 2 270 646 грн. За ці кошти тут було проведено капітальний ремонт приміщення та закуплено інвентар, меблі і обладнання. На сьогодні цей клуб є повністю готовим для експлуатації, проте через пандемію коронавірусу він ще не приймає дітей. Відкриття клубу заплановане на вересень цього року.

Дитячий клуб «Науковий» демонструватиме дітям закони науки і явища навколишнього світу. У ньому буде наукова лабораторія, у якій відвідувачі можуть робити досліди у галузях фізики та хімії, гурток астрономії, та гурток, де діти вивчатимуть робототехніку, а також траса для автомоделювання.

«Вулиці Наукова, Володимира Великого, Княгині Ольги — надзвичайно насичений мікрорайон міста Львова, тому тут дітей шкільного віку дуже-дуже багато. Коли є перша ж нагода відкриття якогось клубу, ми ніколи не відмовляємося, щоб діти мали змогу займатися в післяобідній час. Наша установа покликана заповнити вакуум між шкільними заняттями і сім'єю. Ми для цього працюємо, щоб вони були завжди при хороших справах», — наголосив Роман Кладько, директор УДЮМК Франківського району Львова.

Зазначимо, мета діяльності дитячих клубів — організувати юним львів'янам можливості цікаво й змістовно проводити дозвілля неподалік від дому, пропонуючи формат гурткових та клубних занять. Ідея створення нового технічного дитячого клубу виникла у зв’язку з реалізацією в межах мікрорайону вул. Наукова — Володимира Великого проекту «Розумний район».

Нагадаємо, в мережі дитячих клубів Львова працює 40 клубів, а це 81 гурток. До роботи в дитячих клубах залучено близько 4000 дітей.

«У Львові є 40 дитячих клубів, які функціонують у всіх шести районах Львова. Ці клуби створюються для того, щоб підлітки, діти мали де проводити дозвілля. В цих клубах є близько 80 різних гуртків: вивчення іноземних мов, спортивні секції, хімічні лабораторії, образотворчі гуртки. Всі ці види дозвілля ми пропонуємо молоді Львова абсолютно безкоштовно», — зазначив Олександр Николяк, начальник управління молодіжної політики ЛМР.

Leopolis.news