logo
19/04
18/04
2 ...

Зеленський продав землю і майно дружині «слуги народу»

08-07-2020 16:41673

Зеленський продав землю і майно дружині «слуги народу»
Фото: SLUGA-NARODU.COM

Президент Володимир Зеленський продав земельну ділянку і нерухомість дружині заступника голови фракції «Слуга народу» Валентині Кісєль.

Про це пише «Українська правда» з посиланням на повідомлення про зміни у майновому стані на сайті Єдиного держреєстру декларацій.

Зеленський задекларував, що отримав 13,47 мільйона гривень від продажу вказаного майна.

2 липня Кісєль купила у президента земельну ділянку за 1 мільйон 356 тисяч гривень та нерухоме майно за 12 мільйонів 114 тисяч гривень.

Згідно з декларацією Зеленського за 2019 рік, він володів земельною ділянкою у 1200 кв.м та житловим будинком у 353,5 кв. м в Іванковичах Васильківського району на Київщині.

Покупець майна Зеленського Валентина Дмитрівна Кісєль є повною тезкою дружини заступника голови фракції «Слуга народу» Юрія Кісєля.

Інформації про суттєву зміну майнового стану сім'ї нардепа Кісєля на сайті Єдиного держреєстру декларацій поки немає.

Раніше, у червневому інтерв’ю «Українській правді» Зеленський заявляв, що хоче продати свій будинок у котеджному містечку в Іванковичах під Києвом першому помічнику президента Сергію Шефіру.  

Нагадаємо, 7 липня президент Володимир Зеленський заявив, що готовий понести покарання, адже торік не задекларував зміни у майновому стані.

Національне агентство з питань запобігання корупції вручило два протоколи про адміністративне правопорушення президенту Володимиру Зеленському через недекларування змін у майновому стані. Матеріали обіцяли направити до суду.

До президентських виборів кандидат Зеленський запевняв, що добровільно піде у відставку, якщо порушить закон. Водночас, ці слова він сказав під час обговорення корупційних дій та ймовірної до них причетності.

Leopolis.news