logo
29/03
28/03
2 ...

Україна під час засідання ТКГ просить всеосяжний режим тиші через пожежу поблизу лінії фронту

08-07-2020 14:51453

Україна під час засідання ТКГ просить всеосяжний режим тиші через пожежу поблизу лінії фронту
Фото: Українська правда

Українська сторона на засіданні Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання на Донбасі закликала до повного та всеосяжного режиму припинення вогню через пожежу поблизу лінії фронту.

Про це повідомляє Офіс президента.

Зазначається, що розпочалося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) з мирного врегулювання на Донбасі. Зустріч відбувається у форматі відеоконференції.

Перед початком засідання ТКГ керівник Офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що напередодні в Луганській області поблизу лінії розмежування сил і засобів виникла масштабна лісова пожежа, внаслідок якої постраждав населений пункт і загинули люди.

Ліквідація загоряння ускладнюється близькістю лінії розмежування.

Зважаючи на небезпеку перекидання полум’я на населені пункти через посилення вітру та спекотну погоду, керівник ОП закликав учасників Тристоронньої контактної групи до забезпечення встановлення повного та всеосяжного режиму припинення вогню.

«Вважаю, що на черговому засіданні ТКГ варто вкотре предметно розглянути питання встановлення режиму тиші, адже нашим спільним завданням є недопущення нових людських жертв серед мирного населення», – сказав Єрмак.

Leopolis.news